SAÜ İki Önemli Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı

Avrupa Eğitim Vakfı tarafından yapılan ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'nin de ortak olduğu 'Öğrenme ve Öğretme' projesinin bitiş toplantısı ile 'Teknik Öğretmenlere Yönelik Web Tabanlı Hizmet İçi Eğitim Programları - WITPET' isimli Leonardo Projesi'nin Yaygınlaştırma Konferansı SAÜ'de gerçekleştirildi.

Batı Balkan ülkeleri başta olmak üzere İtalya, Danimarka, Bosna-Hersek, Slovenya, Kosova, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye'den 70 katılımcının iştirak ettiği toplantı 3 gün sürdü. SAÜ'de gerçekleştirilen toplantılarda, mesleki eğitimde yeni öğretim-öğrenme yöntemleri ve meslek öğretmenlerinin yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yanında, katılımcı ülkelerin bakanlıklarından katılanlar ile üniversitelerden katılanlar arasında işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler yapıldı.

Toplantıların açılışına katılan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, AB projelerinin yürütücüsü ve ortağı olmaktan ve konukları üniversitede ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Projeler konusunda açıklama yapan projeler yürütücüsü Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ise her iki projenin çıktılarının, Türkiye'nin mesleki eğitim sisteminin iyileştirilmesine ve meslek öğretmenlerinin yetiştirilmesine yönelik çok önemli katkılar sağlayacağını belirtti.


 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]