SAÜ Hendek Eğitim Fakültesinde Mezuniyet Töreni

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesinde 632 öğretmen adayı düzenlenen törenle kep giydi.
Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene Hendek protokolünün yanı sıra Hendek Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile öğrenci velileri katıldı.

Öğrenciler adına söz alan Türkçe Öğretmenliği bölümünden Nesrin Çelik, “Bundan dört yıl önce burada olmanın hayalini kurarken bugün sizlerin karşısında bu konuşmayı yapıyor olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Dört yıl boyunca aynı hedefe ulaşmak için başladığımız ve gerçekleşmesi için büyük çaba sarfettiğimiz yolculuğun sonuna geldik. Aslında bir sonun değil tüm arkadaşlarım için güzel olmasını umduğum bir başlangıcın kapılarını araladık. Bizler Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunları olarak üniversitemizi eğitim camiası içinde en iyi şekilde temsil edeceğiz. Türkiye standartlarının üzerinde imkanlar sunan fakültemizin bizlere verdiği güvene, bizlere her konuda anlayış ve sabırla yaklaşan yöneticilerimizin özverisine, akademisyen hocalarımızın profesyonel yaklaşımına ve öğretmenlik meslek sevgisine dayanarak, Atatürk'ün izinde, bu kutsal mesleği yürüteceğimizden, O'nun ilkelerini koruyup yaşatacağımızdan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın" dedi.

Hendek Kaymakamı Harun Kaya ise, “Bugün Eğitim Fakülte'sinde mezuniyet dolayısıyla ilk defa bir tören yapılıyor. Geleceğimizi inşa edecek siz değerli öğretmen adayı arkadaşlarımızla bir arada olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Şuna inanıyoruz ki yurdun her yöresinde yetiştireceğiniz gençler ve çocuklar geleceğimiz olacak. Onları, dünyanın başka ülkeleriyle rekabet edebilir, kafa tutabilir ve üstün bireyler olarak yetiştirebilirseniz o zaman Türk halkının ihtiyaç duyduğu yapıyı da kurmuş olacaksınız" şeklinde konuştu.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Vahdettin Sevinç de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Yeni öğretmen modeli yaratıcı, geliştirici, öncü, değişimci, dönüşümcü gibi nitelikleri gerektirmektedir. Bundan sonra enerjinizi buradan kazandığınız bilgi ve davranışlarınızı ülkemizin neresinde olursanız olun devletimizin ve milletimizin huzuru ve kalkınması için harcayacağınıza olan inancım tamdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dallarında birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Çok sayıda öğrenci velisi bu mutlu günlerinde çocuklarının sevincine ortak olurken, bazı veliler sevinç gözyaşı döktü.

SAÜ Eğitim Fakültesi'nden sınıf, fen, okul öncesi, sosyal bilimler, Türkçe, bilgisayar, beden eğitimi, spor, rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği dallarında 632 öğrenci mezun oldu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]