SAÜ Hedef Büyüttü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, öncelikli hedeflerinin Türkiye ve dünyanın en iyi eğitim veren üniversitesi olmak olduğunu söyledi.

SAÜ rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, rektör yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Binnaz Baytekin, Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ile birlikte rektörlük binasında basın toplantısı düzenledi. Rektör Durman, Sakarya Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte bulunduğunu ve siyasal bilgiler, işletme, hukuk, sosyal bilimler ve fen fakültelerini açarak fakülte sayısını 12'ye çıkaracaklarını kaydetti. SAÜ'de 2 yüksekokul ve konservatuar, 2 enstitü, 12 meslek yüksekokulu bulunduğunu ifade eden Durman, her ilçeye bir
meslek yüksekokulu açmayı amaçladıklarını belirtti. Rektör Durman, 317 programla eğitim öğretim verdiklerini söyleyerek, Türkiye'de hiçbir üniversitede uygulanmayan 6 programın SAÜ'de uygulandığını vurguladı.

Sakarya Üniversitesi'nin uzaktan eğitim konusunda Türkiye'nin en ileri üniversiteleri arasında yer aldığını vurgulayan Rektör Durman, yaklaşık 7 bin öğrencinin uzaktan eğitim gördüğünü belirtti. SAÜ'de 119 profesör, 112 doçent, 434 yardımcı doçent, 341 öğretim görevlisi, 294 araştırma görevlisi olmak üzere bin 300 akademik personel bulunduğunu belirten Durman, üniversitede 625 idari personel olmak üzere toplam bin 925 kişinin görev yaptığını ifade etti. Durman, şu anda öğrenci sayısının 50 bin 927 olduğunu ve bu sayının önümüzdeki yıl 60-65 bin olmasını beklediklerini kaydetti. 

Saü'nün En Önemli Hedefi

SAÜ'nün kalite bakımından çok önemli adımlar attığını ifade eden Durman, Mükemmellik Ödülü'ne aday olduklarını ve bunu dünyada alan başka hiçbir üniversitenin olmadığını söyleyerek, "En önemli hedefimiz dünyada Mükemmellik Ödülü'nü alan ilk üniversite olmak" dedi.

SAÜ'nün mükemmel bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Durman, öncelikli hedeflerinin Türkiye ve dünyanın en iyi eğitim veren üniversitesi olmak olduğunu söyledi. Rektör Durman, Sosyal Hizmetler Bölümü'nde yaşanan olayların münferit olduğunu ve bu olayla ilgili açılan iki soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Dünya Eğitim Sisteminde Bir İlki Oluşturacak

Sakarya Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olması için çaba harcadıklarını ifade eden Durman, "SAÜ'nün uluslararası bir üniversite olmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda yoğun çalışmalarımız var. Şu anda üniversitemizde 251 yabancı öğrenci eğitim görüyor. Bu sayıyı artırmayı düşünüyoruz. Uluslararası öğrenciler almak istiyoruz. Üniversitemizi özellikle yakın yabancı ülkeler tercih ediyor. Avrupa, Amerika kıtası ve diğer ülkelerden de öğrenci çekmeyi amaçlıyoruz. SAÜ'nün dünyada tanınan bir üniversite olmasını istiyoruz" dedi. 

Sakarya Üniversitesi olarak Türkiye'de ilk defa çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Rektör Durman, "Yeni eğitim sürecinde kişilere belirli aralık, belirli mekan ve belirli yaşlara bağlı kalmadan yükseköğretim diploması verilmesini öngören bir çalışma başlattık. Yeni süreçte kişinin yaşam boyu kazandığı yeterliliklerin ölçülerek derecelere çevrildiği bir yapı çok değerli olacak.
Yükseköğretim sistemine yeni bir anlayış getireceğiz. Bu konuda bir öncülük yapacağız. Tecrübeye dayalı yeterliliklerin tanıması konusunda bir çalışmamız var. Artık önemli olan üniversitede okumak değil hayat boyu öğrenmektir. Bu çok önemli bir çalışma. Hiçbir eğitiminiz olmayabilir, ama iş hayatında çalışırken meslekle ilgili bilgi kazanıyorsunuz. Sahip olduğunuz yetenekler, bilgiler ölçüm sonucu yeterliyse bölümle ilgili üniversite diploması alabileceksiniz. Diyelim ki hiç üniversiteye gitmemiş bir kişi medyada çalışırken bazı bilgi ve beceri kazanabiliyor. Bu bilgi ve beceriler iletişim bölümüyle örtüşüyorsa, bölümle ilgili iletişim diploması verilebilecek. Eğer kişinin bilgisi eksik ise o zaman uzaktan eğitim yoluyla bilgilerini tamamlayıp yine diplomasını alabilecek. Önemli olan yeterliliklerin kazanılması. Bu durum yüksek lisans için de doktora için de aynı. Çalışmamızı yakında Yükseköğretim Kurulu'na sunacağız. YÖK'ün de bu çalışmaya sıcak bakacağını düşünüyoruz. Bu çalışma dünya eğitim sisteminde de bir ilki oluşturacak'' diye konuştu.
 
Tıp fakültesinde önemli gelişmeler yaşandığını belirterek Durman, "Tıp fakültesi için şu anda Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasını Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanıyoruz. 400 yataklı hastane bitiğinde Korucuk'taki hastane binası tıp fakültesine teslim edilecek. Korucuk'ta bize tahsis edilen 30 dönüm arazi üzerinde 3 binadan oluşan morfoloji binası yapmayı planlıyoruz. Birinci bloğun ihalesi önümdeki günlerde yapılacak. Önümüzdeki sene bu binayı hizmete açmayı planlıyoruz. Ayrıca şu anda 9 öğretim üyesi kadromuz var. 11 araştırma görevlimiz değişik tıp fakültelerinde uzmanlık eğitimi alıyorlar. Tıp fakültesi Sakarya'nın sağlık sektörüne büyük fayda sağlayacak" diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]