SAÜ ev sahipliğinde 29. Maliye Sempozyumu gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “29’uncu Maliye Sempozyumu” Antalya’da gerçekleştirildi.

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Maliye Bölümü tarafından organize edilen “Kamu Maliyesinde Denetim” başlıklı 29’uncu Türkiye Maliye Sempozyumu 16-20 Mayıs 2014 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Üç gün süren Sempozyuma, Bütçe ve Mali Kontrol (BÜMKO) Genel Müdürü İsmail İlhan Hatipoğlu başta olmak üzere Maliye Bakanlığı’nın çok sayıda üst düzey bürokratı, Sayıştay üyeleri Zekeriya Tüysüz ve Ahmet Okur, Kamu Gözetim Kurumu Başkan Yardımcısı Osman Dereli ve Mehmet Kaya katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan SAÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan 29’uncu Türkiye Maliye Sempozyumunu düzenlemekten onur duyduklarını belirterek tüm bölüme ekip çalışmasından dolayı teşekkür etti.

Sakarya Üniversitesi rektörüne sağladığı katkı nedeniyle teşekkür eden Savaşan, “Türkiye’de gelenekselleşmiş çok az sayıda bilimsel programdan en uzun süreli olanın Maliye Sempozyumu” olduğunu söyledi. Daha sonra kürsüye gelen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Soma’da yaşanan felaketten duydukları derin üzüntüyü dile getirdi. Sakarya Üniversitesi’nde yürütülen kalite, bilişim ve program güncellemesi gibi uygulamaları anlatan Elmas, küreselleşen Dünyada üniversitelerin esnek bir yapıya kavuşması gerektiğini belirtti.

Sempozyumda “Vergi Denetimi”, “Bütçe Denetimi”, “Performans Denetimi ve Dış Denetim”, “İç Denetim”, “Denetimde Etkinlik” başlıklı oturumlarda çok sayıda bildiri sunuldu ve katılımcıların müzakeresine açıldı. Maliye Bakanlığı bürokratları “Denetime Güncel Bakış”, Kamu Gözetim Kurumu ise “Bağımsız Denetim” başlıklı paneller ile Sempozyuma katkı sundular. Sayıştay sunumunun da yer aldığı Sempozyum, ‘Sempozyum Genel Kurulu’ ile sona erdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]