SAÜ, Ekonomik Problemleri Olan Öğrencilere Kucak Açıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Rıza Güven, üniversite öğrencilerine ücretsiz barınma hizmeti sunan öğrenci yurtlarını ziyaret ederek teşekkür etti.

Özel 30 Ağustos Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Ercüment Yarıcı, Özel Aykar Kız Öğrenci Yurdu Kurucu Müdürü Hüseyin Yıldızhan ve Özel Akça Kız Yurdu Kurucu Müdürü İsmail Akça, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven'i yurtlarında ağırladı.

Rektör Yardımcısı Güven, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, birçok başarılı gencin ekonomik nedenlerle ya okula başlayamadığını ya da eğitimini tamamlayamadığını belirtti. Güven, "Ülkemizin geleceği olan bu gençlere kucak açmak bize düşüyor. Bu sorumluluğun bilincinde olan üniversitemiz camiası imkanları ölçüsünde bu öğrencilere destek olmaktadır. Fakat sayısı 50 bine yaklaşan öğrenci kapasitesiyle, Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olma yolunda ilerleyen Sakarya Üniversitesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tümüne ulaşamamaktadır. Eğitime ve gençliğe yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu bilen ve öğrencilerimize maddî ve manevi destek veren kurum ve kuruluşlara değerli katkılarından dolayı öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]