SAÜ ekibi Uluslararası Kırılma Konferansı'na katıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi FCPAS Proje Ekibi, İtalya’nın Ferrara şehrinde düzenlenen Uluslararası Kırılma Konferansı'na (The 5th International Conference on Crack Paths) katıldı.

İtalya’daki Ferrara Üniversitesi’nde 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Konferansta, 29 farklı ülkeden katılım ile 127 bildiri sunuldu. Dünyada tanınmış önemli bilim insanlarının da hazır bulunduğu konferansta, kırılma mekaniği alanındaki çalışmalar ele alındı. Türkiye’den gönderilmiş olan 4 bildiri SAÜ FCPAS Proje Ekibi tarafından sunuldu. TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenen “Kırılma ve Çatlak İlerleme Analiz Sistemi (Fracture and Crack Propagation Analysis System - FCPAS) - Aşama 2” adlı projede, SAÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Ayhan ve Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ile SAÜ lisansüstü öğrencileri Oğuzhan Demir ve M. Faruk Yaren görev almıştı.

Konferansta oturum başkanlığı görevi de bulunan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ayhan sunumunda, Havacılık ve Ulaştırma alanlarındaki bazı uygulamalar ve üç-boyutlu karışık yükleme durumlarında çatlak ilerleme ve mekanik ömür tahminlerini kapsayan FCPAS projesinin içeriği ve Sakarya Üniversitesi’nde kurulmuş olan Hesaplamalı ve Deneysel Kırılma Mekaniği Laboratuvarı hakkında bilgilendirme yapmış ve “FCPAS Kullanılarak İnce Plakalarda Çoğul ve Düzlemsel Olmayan Çatlak İlerleme Analizleri” başlıklı bildiriyi sundu. Düzlemsel ve üç-boyutlu karışık mod yükleme durumları altında kırılma ve çatlak ilerlemesini kapsayan diğer üç bildiri ise, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz, Oğuzhan Demir ve M. Faruk Yaren tarafından sunuldu. Uluslararası dergide yayınlanacak olan konferans bildirilerinden seçilen bazı bildirilerin SCI kapsamındaki bazı dergilerde yayınlanması da planlanıyor. Konferansta sunulan tüm bildirilere http://www.gruppofrattura.it/events /CP2015/index.html adresinden ulaşılabiliyor.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]