SAÜ dünyaca ünlü kongreye imza attı

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Gaziantep Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesinin işbirliğinde 14–17 Ekim 2014 tarihlerinde İstanbul Adile Sultan Sarayında Joint Symposium on IMSS14 & CIE44- 9th Intelligent & Manufacturing Systems and Computers and Industrial Engineering ortak Sempozyumu Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün organizatörlüğünde düzenlendi.
 
Sempozyuma Uluslar arası Bilim Dünyasında önde gelen bilim adamlarından  Avrupa, Japonya, Afrika, Amerika ve Kanada dan başta ;

Prof.Dr. İ.Burhan TÜRKŞEN(Türkiye-Kanada),  Prof.Dr. Zekai ŞEN(Türkiye),  Prof.Dr. Andrew KUSIAK(ABD), Prof.Dr. Mitsue GEN(Japonya), Prof.Dr. M. DESSOUKY(ABD), Prof. Dr. D. Daniel Sheu (Nat.Tsing Hua Un.,Taiwan), Prof. Dr. Tuğrul Daim(Faransa), Prof. Dr. Ali Allahverdi(Kuweyt), Prof. Dr. Gürsel Süer(ABD) olmak üzere çeşitli ülkelerden alanında tanınmış bilim adamları davet edilmiş ve kabul ettiklerini beyan etmişlerdir.

İlk 8 sempozyumu 1996,1998, 2001, 2004, 2006, 2008, 2010, 2012  yıllarında başarıyla düzenlemiş olduğumuz IMSS14 sempozyumları ile  43 kere düzenlenen CIE44 sempozyumlarının birlikte düzenlenen ortak sempozyumun son yıllarda  bilim ve teknolojide hız kazanan   Ülkemizin tarihi  ve kültürel tanıtımının yanında bilimsel ve teknolojik açıdan   akademik dünyanın ve iş dünyasının  gelişimine katkıda bulunacaktır.  
 
Sempozyumda Zeki İmalat ve Servis Sistemleri ile Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları alanlarında 140 adedi Türkiye’den, 120 adedi 30 farklı ülkeden olmak üzere  260  bildiri  tartışılmış,  Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkıda bulunacak  paneller ve özel oturumlar düzenlenmiştir. Ayrıca dünya çapında  seçkin 9  davetli  konuşmacı konuları ile ilgili dünyada gelinen son güncel araştırmalar ve değerlendirmeler  ile ilgili özel oturumlar da gerçekleştirilmiştir.  Sempozyum boyunca dünyanın 31 farklı ülkesinden katılan   akademisyenler, araştırmacılar ve iş dünyası temsilcileri arasında bilgi ve görüş alış verişi yapılarak, sempozyumun özgün konuları etrafında ilginç tartışma ortamları oluşturuldu.
 
Sempozyumda sunulan bildiri ve özel oturumlarda başlıca şu konularda sunumlar gerçekleşmiştir :
 
Prof.Dr. Zekai Şen tarafından “Bilim ve Mühendisliğin Felsefesi”, Prof. Dr. Burhan Türkşen tarafından “ Bulanık Sistem Modellemede Son Gelişmeler”, Prof. Dr. Andrew Kusiak tarafından “ Tasarım, İmalat,Enerji ve Servis Sistemlerindeki Yeniliklerde Büyük Veriler”, Prof.Dr. Mitsuo Gen tarafından “ Çok kriterli karmaşık  Genetik Algoritmalar ve Uygulamaları”, Prof. Dr. Daniel Sheu tarafından “ Endüstri Mühendisliği alt yapısı için Sistematik Yenilikler için Fırsatlar”,   Prof. Dr. Tuğrul Daim tarafından  “Teknolojilerin Farklı Bakış Açılarından Değerlendirilmesi” , Prof. Dr. Gürsel Süer tarafından “ İmalat Tasarım ve Kontrolde Tedarik Zinciri için Bütünleşik Çözümler; Gözlemler, Geleceğin Şifreleri ,Vaka Çalışması”   
 
Sempozyumun sonunda “ Bilişim, İmalat ve Servis Sistemlerinde Gelişmelerin Sosyal Etkileri”  konusunda panel düzenlenerek, sürekli gelişmekte olan teknolojik gelişmelerin toplum üzerindeki etkileri tartışılarak değerlendirildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]