SAÜ, Avrupa Kalite Ödülüne Bir Adım Daha Yaklaştı

Ulusal Kalite Hareketi çerçevesinde 2 yıl önce Kalder tarafından dış değerlendirilmeden geçen ve “3 Yıldız Seviyesinde Mükemmellikte Yetkinlik” belgesi alan Sakarya Üniversitesi, ikinci bir dış değerlendirmeden de başarı ile geçerek “4 Yıldız Seviyesi'nde Mükemmellikte Yetkinlik”  belgesini elde ederek Avrupa Kalite Ödülüne bir adım daha yaklaştı.

İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda önceki gün düzenlenen Ulusal Kalite Ödülleri töreninde SAÜ'nün “4 Yıldız Seviyesi'nde Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi” Kalder Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Kaylan tarafından Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman'a verildi.

Ulusal kalite ödüllerinin dağıtıldığı törende açılış konuşmasını yapan Ulusal Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Durman, Ulusal Kalite Ödülleri'nin, kalite alanında Türkiye'nin en büyük ve itibarlı kalite etkinliği olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu yıl Ulusal Kalite Ödülleri'nin 16. yılı. Bu ödüllerin ülkemizde kalite bilinçlenmesinin artması, toplam kalite yönetim felsefesinin yaygınlaştırılmasında önemli rol oynamaktadır. Türkiye'de kaliteye gösterilen önemin ve ciddiyetin sonuçlarını Avrupa'da aldığımız kalite ödülleri ile görüyoruz. Türkiye 1996 yılından beri Avrupa'nın kurumsal mükemmellik konusunda en saygın ödülü olan “Avrupa Kalite Ödülü”ne yoğun başvuruda bulunmaktadır. Türk kurum ve kuruluşları, bugüne kadar 7'si Büyük, 10'u Başarı olmak üzere toplam 17 “Avrupa Kalite Ödülü” kazanmıştır. Türkiye, İngiltere'nin ardından en fazla kuruluşu Avrupa Kalite Ödülünü kazanan 2. ülkedir.  Yönetim kalitesini mükemmellik düzeyinde kanıtlamış ve Avrupa'daki kuruluşlara örnek olan Türk kuruluşlarının başarısı hepimiz için gurur kaynağıdır. Uluslararası platformlarda yarışabilen, ürün ve hizmet kalitesini dünya standartlarında kabul ettiren kuruluşlarımızın her alanda başarılarının ve sayılarının artması hepimizin ortak dileğidir.”

Ülkemizin çağdaşlaşması, rekabet gücünün artması noktasında toplam kalite çalışmalarının yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Durman, “Hepimizin ortak arzusu olan “Gelişmiş bir Türkiye”, aynı zamanda Ülkemizin Büyük Önder Atatürk'ün işaret ettiği “Çağdaş Medeniyetler” seviyesine ulaşması ve gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilmesi için, ülkemizde toplam kalite çalışmalarının yaygınlaşması ve bu süreçlere katılımın artması, kısacası her alanda Ulusal Kalite seferberliğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu süreci, ilgili tüm kurum ve kuruluşların desteği ve en önemlisi insanımızın değerli gücü ile başarabileceğimize inanıyoruz. Bugün aramızda finalist olarak bulunan, kararlığını ve yetkinliğini ortaya koyan kuruluşlarımızın başarıları bu inancın en güçlü göstergesidir” dedi.

Kalder tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen yarışta Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü Büyük ölçekli işletmeler kategorisinde Aksa Akrilik Kimya ve Siemens Sanayi A.Ş kazanırken, Başarı ödüllerini ise Borusan Lojistik ve İstanbul Deniz Otobüsleri kazandı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]