SAÜ Amerikan Futbol Takımı'nın Hedefi 1. Lig!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Korumalı Futbol Takımı Şube Sorumlusu Cenk Yavuz, 2009-2010 sezonunda Türkiye Amerikan Futbol 2. Ligi'nde mücadele edeceklerini belirterek,"Hedefimiz birinci lige yükselmek." dedi.

Yavuz, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, iki sezondur Üniversitelerarası Amerikan Futbolu Ligi'nde mücadele veren SAÜ Korumalı Futbol Takımı'nın SAÜ Spor Kulübü bünyesine girerek bu sezon Ulusal Profosyonel Amerikan Futbol Ligi'ne katıldığını söyledi.

Amerikan futbolunun Türkiye'de her geçen gün büyüyen bir spor dalı olduğunu kaydeden Yavuz, "Amacımız ilimiz insanının futbolla yaşamış olduğu üzüntüyü Amerikan Futbolu'nda 1.Lig'e yükselerek telafi etmek. Yeni kurulan Milli Takım'a devamlı sporcu gönderen bir ekip olmak istiyoruz.Antrenörünü, oyuncusunu kendi içinden çıkarıp tek kuruş para almadan oynayan oyunculardan kurulu bir takımız. Bu takıma destek verilir ise ülke çapında başarı kazanmak hiç de uzak bir ihtimal değil. Sakaryalı sporseverleri takımlarına sahip çıkmaya çağırıyorum." diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]