SAÜ, Acılı Şehit Ailelerinin Acısını Paylaştı

Sakarya Üniversitesi Senatosu, Hakkari Çukurca'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Ne yazık ki ihanet şebekeleri, geçen ay Diyarbakır'ın Lice ilçesi Abalı Köyü yakınlarında dokuz Mehmetçiğin canına kıydılar, aynı gün Hakkari -Şemdinli'de bir Mehmetçik daha şehit edildi. Daha onların acıları dinmeden 27 Mayıs gecesi, altı Mehmetçiğimiz ve operasyonda da bir uzman çavuşumuz şehit edildi. Atatürk ve dava arkadaşlarının milli bir emaneti olan ebedi Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne kasteden bu insanlık dışı saldırılar, bizi derinden yaralamakta fakat devlete bağlılık ve milli birlik azmimizi de o ölçüde artırmaktadır."

Kimsenin Gücü Yetmeyecektir

Devletimizin ve milletimizin, bu belanın üstesinden gelmeye muktedir olduğunu herkesin bilmesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türk tarihi, bu türden ihanetleri durdurmanın sayısız örnekleriyle doludur. Gücümüz ve kararlılığımız ordumuzun yanındadır. Atatürk'ün ifadesiyle 'Ordumuz, Türk birliğinin, Türk vatanseverliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin çelikleşmiş bir ifadesidir.' Milletimizi 'kaderde, tasada, kıvançta ortak, bölünmez bir bütün' halinde geleceğe hazırlama ve dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına yükseltme idealimizi durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

Ailelerinin Acılarını Paylaşıyoruz

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, "Bu çetin günlerin aşılacağı, ilim ve medeniyet yolundaki yürüyüşün süreceği, vatansever evlatlar yetiştirmeye devam edileceği" belirtildi.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, şu sözlere yer verildi: "Devletimizin hukuk içinde yürüttüğü terörle mücadelesini kısa zamanda sonuçlandıracağına inanıyoruz. Bu elim hadise dolayısıyla aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerinin acılarını paylaşıyor ve yüce milletimize baş sağlığı diliyoruz."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]