SAÜ, 9000 Öğrencisini Mezun Etti

Sakarya Üniversitesi'nden bu yıl mezun olan 9 bin öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. 

Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 bin kişinin izlediği mezuniyet töreninde il protokolü de hazır bulundu. Şarkıcı Özgün'ün konserinden sonra bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, "Sizlerle birlikte bu coşkulu ortamda bu yıl üniversitemizin önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren akademik birimlerinden yaklaşık 9 bin öğrencimizi mezun ediyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Üniversitemizin ve mezunlarımızın bu anlamlı gününde bizlerle birlikte olduğunu ve bizleri onurlandırdığınız için şahsım, üniversite personeli arkadaşlarım ve öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyor, sizleri en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi. 

Öğrencilerin geçit yürüyüşünde velileri ve ailelerini selamlamasından sonra bölüm birincilerine, üniversite hocaları tarafından diplomaları ve hediyeleri verildi.

Törenin sonunda üniversite birincisi olan Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Büşra Sandıklı'ya diplomasını Rektör Mehmet Durman verdi. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Büşra Sandıklı, adının da yer aldığı plaketi yaş kütüğüne çaktı.

Öğrencilerin keplerini hava atması ve havai fişek gösterisinin ardından tören sona erdi. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]