SATSO'nun Kasasında Bir Hazine Yatıyor

SATSO Başkan Adayı Akgün Altuğ, 16. Meslek Komitesi üyeleri ile birlikte Adapazarı Ziraat Bankası Müdürlüğü'ne atanan Dursun Balku'yu ziyaret ederek destek istedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) seçimlerine başkan adayı olarak hazırlanan Akgün Altuğ, sigorta, döviz, bankacılık gibi işleri yürüten 16. meslek komitesi üyeleri Ali Esen, Arif Pırıldar, Engin Özkoç, Mahmut Kösemusul, katlı pazaryeri esnafları Mehmet Koç ve Hasan Saka ile birlikte Adapazarı Ziraat Bankası Müdürlüğü'ne atanan Dursun Balku'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Altuğ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2009 Şubat ayında gerçekleştirilecek seçimlerine başkan adayı olarak girmeyi planladığını belirterek, "Projelerimizle yönetime talibiz. Tüccar ve sanayi kesiminin sorunlarına çözüm arayacağız. Farklı bir yönetim anlayışımız olacak." dedi.
Odalar Para Biriktirme Yeri Değildir

Altuğ, göreve gelir gelmez en önemli projelerinden birinin SATSO'nun kasasında bulunan altın para olarak nitelendirilen 2,5 milyon TL paranın krizle birlikte zor günler geçiren esnafa bir banka ile anlaşarak düşük faizle kredi olarak kullandırmayı planladıklarını söyledi. Altuğ “SATSO'nun kasasında üyelerden gelen aidatlarla toplanan 2,5 milyon TL tutarında para var. Bu para hiçbir yerde ve yatırımda kullanılmıyor. Odalar para biriktirme yeri değildir. Bu parayı bir banka ile anlaşarak düşük faizlerle üyelerimize kredi olarak kullandırmak istiyoruz. Göreve gelir gelmez ilk işimiz bu olacak. Bu sayede hem üyelerimizi dar boğazdan çıkartarak onlara cansuyu olacağız hem de şehrimize sıcak para sağlamış olacağız.“ diye konuştu.

Hükümet Net Müdahalede Bulunmalı

Altuğ krizle ilgili olarak hükümetin acil önlemler paketini devreye sokması gerektiğini belirterek, “Kriz bizi teğet geçmiyor. Üretimde yüzde 40 dalgalanma var. Bir an önce önlem alınmalı. Hükümet artık net müdahalede bulunmalı. Sigorta indirimi, SSK indirimi, peşin vergi iptal olmalı. Devlet ödemeleri piyasaya sunulmalı. Asgari ücretten vergi alınmamalı. İnşaat sektörüne hız verilmeli. Paket içinde yer alan tüm bu uygulamalar yapılarak herkesin rahat bir nefes alması sağlanmalı.” dedi. Altuğ konuşmasının sonunda yapılacak başkanlık seçimlerinde 16. meslek komitesinin üyesi olan, Adapazarı Ziraat Bankası Müdürü Dursun Balku'dan destek istedi.

Balku da SATSO'nun kasasında bulunan altın parayı üyelere kullandırma fikrine sıcak bakarak, en uygun faiz oranlarının kendilerinde olduğunu, seçimlerde ise banka olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]