SATSO'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile 10 yıldır yapılan “Sakarya Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali” bu yıl da eğlenceli gösterilere sahne oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Festival kapsamında düzenlenen festival için Arnavutluk, Bulgaristan, Azerbaycan, Tataristan, Estonya, Endonezya, Bosna Hersek, Ukrayna ve Romanya\'dan 400\'e yakın çocuk katılımcı Sakarya’ya geldi.

 Ulusal Egemenlik Haftası çerçevesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret eden heyeti SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci karşıladı. Ziyarette heyete İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz da refakat etti.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden SATSO’ya gelen çocukları Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, odanın çalışma alanları ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, hepimiz için barış ve huzur dolu bir dünya diliyorum. Bu tür organizasyonlar Türk Kültürünün dünya çapında tanıtılması ve yaygınlaştırılması anlamında büyük önem arz ediyor. Programı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Tanıtım Filminin gösterildiği ziyaretin sonunda çocuk misafirler SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’ne ülkelerinin özelliklerini anlatan hediye takdiminde bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]