SATSO'da 13. sanayi kongresi hazırlığı

İstanbul Sanayi Odası ev sahipliğinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan ve toplam 13 odanın işbirliği ve paydaşlığında gerçekleştirilecek olan 'Sanayi Kongresi' ile ilgili ön paydaş toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) gerçekleştirildi.

‘Vasatlıktan Çıkış İçin İnsan ve Kültür’ temalı Kongrenin bu yılki sloganı “Geleceği Birlikte Kuralım’’ oldu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen paydaş ön değerlendirme toplantısına İstanbul Sanayi Odası, Danışmanı ve Kongre Program Komitesi Üyesi Zülfü Dicleli ve İSO Endüstriyel Strateji Şubesi Müdür Yardımcısı Hakan Çoban’ın yer aldığı İSO heyeti yanı sıra, SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim ve Kurul Üyeleri, Genç Girişimciler kurulu Başkanı Alican Sak ve Kurul Üyeleri iştirak etti.

Toplantıda kongre ile ilgili detaylı bilgiler veren İSO Endüstriyel Strateji Şubesi Müdür Yardımcısı Hakan Çoban, “13. Sanayi Kongresi çok sayıda sanayi ve ticaret odalarının iş birliğiyle interaktif ve kapsamlı bir platforma dönüşüyor. Kongre’de, Serbest Kürsü Çalıştayları: Şimdi Sıra Sende bölümünde yapılacak eş zamanlı oturumlar için İstanbul Sanayi Odası ve 13 oda, Kongre öncesinde, her odanın bulunduğu kentte ön paydaş toplantısı yapıyoruz” diyerek kongrenin planlaması ve devam eden hazırlık süreçleri hakkında bilgi verdi. Çoban ayrıca Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Toplantı değerlendirmesini yapan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise, SATSO üyelerinin sanayinin geleceği konusunda görüşlerinin alınmasının çok önemli olduğunu belirterek bu konuda bir çalışma yapıldığını belirtti. Kösemusul, “İstanbul Sanayi Odası’nın ekonomiye katkı veren önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek İSO ile ortak çalışmalar ve projeler bizim için çok değerli. 13. Sanayi Kongresi de aynı minvalde önem taşımaktadır. Yenidünya düzeni bize ekonominin temelinde üretimin, kaliteli, katma değer yaratan üretimin olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda dünya ekonomisinin önemli bir halkası olma yolunda gayretlerimizi insan ve üretim üzerine yoğunlaşarak devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]