SATSO üyeleri, Diyarbakır'da incelemelerde bulundu

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı Akgün Altuğ ile meclis üyelerinden oluşan heyet, Diyarbakır’a giderek bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu.

Diyarbakır Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve OSB ziyaretinin ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen SATSO heyeti, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) meclis üyeleri ile bir araya geldi.

DTSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Sakarya’dan gelen misafirlerin Diyarbakır’da olmasından çok büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Özellikle bu çözüm süreci içerisinde yapılan bu ziyaretler gerek kentimiz gerekse de ülkemiz açısından çok önemsiyoruz. Bir buçuk yıldır süren bu süreçte sivil toplumun bu ilişkileri geliştirmesini de barışa katkı anlamında önemli buluyoruz” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Diyarbakır’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kösemusul, “Ahmet Başkanıma hak veriyorum, biz de bu çözüm sürecini geliştiren tüm kesimlere teşekkür ediyoruz. Bu sürecin istikrarlı bir şekilde sürmesini istiyoruz. Ülkemizin sıkıntılı gördüğümüz bölgelerine daha önce hiç yanaşamadık ama şimdi nihayet bu bölgelerde de iş yapma imkânına kavuşacağımızı görüyoruz. Diyarbakır Tarım Hayvancılık Fuarı\'nda Sakarya\'mızdan firmalarımız var. Diyarbakır iş dünyası, şahit olduğumuz azmiyle şehirde ve bölgede bahar rüzgârını estirmeye kararlı görünüyor. Bölgedeki barış havası her yerde. Gözlerde umut, yüzlerde tebessüm. DTSO\'nun özverili çalışmaları ile şehir ekonomisi gelişimini sürdürecektir” diye konuştu.

"
Her milletten insanımızın kalbi Sakarya\'mızda hep birlikte atıyor"

Barış sürecinin çok daha güzel günlere vesile olacağına olan inancını belirten Başkan Kösemusul, “Her milletten insanımızın kalbi Sakarya\'mızda hep birlikte atıyor. Gurur duyuyoruz. Diyarbakır da inşallah bizim şehrimiz gibi olacaktır. Biz her zaman ortak yanlarımıza, ortak yönlerimize vurgu yapacak; kardeşlik ve barışın, sevgi ve saygının hâkim olması için çalışacağız. Biz sadece ve sadece kardeşliği savunacak, demokrasi ve güçlü ekonomi istikametinde ilerlemeye devam edeceğiz. Çözüm sürecine yapmış olduğumuz kalben katkının da rahatlığını yaşıyoruz. Dileğimiz, ülke olarak bundan istifade edeceğimiz bu dostlukların daha çok artması yönündedir. Diyarbakır TSO Başkanımız Ahmet Sayar şahsında tüm Diyarbakır iş dünyasına çok teşekkürler. Kardeşliğimiz daim olsun” ifadelerini kullandı.

Çocukluğunda Diyarbakır’a gelip gittiğini söyleyen STSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ise, “Bana halam hep derdi, Diyarbakır Güneydoğu’nun Parisi’dir diye. Zaman geçtikçe bunun sebebini anladım, Diyarbakır insanının kalbinin güzelliğiymiş buna sebep. İnşallah bu kalp güzelliğiyle Diyarbakır hak ettiği yere gelecektir. Bizler de gittiğimiz yerlerde bu konuda elimizden gelen katkıyı yapacağız” dedi.

130. yıl plaketi

Konuşmaların ardından SATSO Heyeti’ne Diyarbakır’a yatırım olanakları konusunda bir sunum yapıldı. SATSO Başkanı Kösemusul, SATSO’nun 90. Yıl plaketini verirken, DTSO Başkanı Sayar ise DTSO’nun 130. yıl plaketini sundu.

Akşam yemeğinin ardından düzenlenen sıra gecesine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş ile Diyarbakır OSB müteşebbis heyeti de katılırken ertesi gün gerçekleştirilen ve DTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Başkan Ahmet Sayar ve Başkan Yardımcısı Metin Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen DTSO Meslek Lisesinin temel atma törenine, Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten ve Oya Eronat, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Vali Vekili Mehmet Demir ile SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul katıldı. SATSO Heyeti, Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Sakarya’ya döndü.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]