SATSO, TSE'nin imkanlarından yararlanacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), kaliteli ürün ve marka firmalar oluşturmak için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığı (DKMB) ile protokol imzaladı.

Protokole imzayı TSE DKMB Başkanı Mehmet Hüsrev ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul koydu. Kösemusul, imza töreninde yaptığı konuşmada, üyelerin ve kentin menfaati doğrultusunda tüm kurumlarla işbirliği ve ortak vizyon çerçevesinde çalıştıklarını söyledi. Kösemusul, imzalanan protokolün SATSO üyelerinin TSE DKMB laboratuarlarından kalibrasyon, eğitim, AR-GE , üretim hammadde kontrol, proses kontrol-geliştirme, performans iyileştirme hizmetlerinden yararlanacağını söyledi.

TSE DKMB Başkanı Mehmet Hüsrev ise standart ve kalitenin çok önemli olduğunu belirtti. Artık çantayı alıp gezerek ürün pazarlanacak bir dünya olmadığını belirten Hüsrev, “Akredite olmuş uluslararası kurumlar tarafından belgelendirilmiş ürünler tercih ediliyor. Ürünlerimizin pazarlanması, bu kalite standartlarına uygunluktan geçmektedir. İhracat gibi niceliksel başarılar ürünlerin niteliksel unsurlarından geçiyor. Ürünlerin kaliteli ve katma değeri yüksek olması için ölçülmesi, kontrol edilmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor. Bizler bu doğrultuda ticari faaliyetleri kolaylaştırmak ve geliştirmek, kaliteyi yükseltmek amaçlı çalışmalar yürütüyoruz. TSE olarak firmaları marka yapmak için varız.” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]