SATSO seçimleri ertelendi!

Bakanlar Kurulu, oda borsa seçim takviminin Mayıs ayında başlamasına, TOBB Genel Kurulu’nun da Ağustos ayında yapılmasına karar verdi.​

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu hafta sonu fiilen başlaması gereken oda ve borsa seçimlerinin ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nun ertelendiğini açıkladı.

Arınç yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nun kabul ettiği kararnamenin yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildiğini duyurdu. 

Buna göre; Şubat ayının başında başlaması düşünülen oda ve borsa seçim takvimi Mayıs ayına, TOBB Başkanlık ve diğer organ seçimleri de Ağustos ayına ertelendi.

TOBB, yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan oda ve borsa seçimlerinin makul bir süre ertelenmesi talebinde bulunmuştu.

Bu kapsamda Sakarya\'da Şubat ayı içerisinde yapılacak olan SATSO seçimleri de ertelenmiş oldu.
Dün akşam Bülent Arınç'ın oda seçimlerinin ertelendiğine ilişkin yaptığı açıklamadan sonra bu akşam saatlerinden SATSO'dan da seçimlere ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle;

29.01.2013 tarih, 28543 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2013/4244 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile;

"2013 yılının Şubat ayında başlayıp Mart ayında tamamlanması gereken Oda ve Borsa organlarının seçimlerinin, 2013 yılının Mayıs ayında başlayıp, Haziran ayında tamamlanmasına karar verilmiştir."

Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda 18 Şubat 2013 Pazartesi günü yapılacak olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği Seçimleri Mayıs - Haziran 2013 aylarında gerçekleştirilecektir. 
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]