SATSO Otomotiv OSB'si için start verdi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başkanlığında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, Otomotiv İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin startını verdi.

Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu ve Genel Sekreter Uğur Tın’ın da hazır bulunduğu toplantıda, OSB’nin kurulacağı arazi üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın geleceğin otomotiv şehri olacağının altını çizerek, “Otomotiv sektörü Türkiye’ de ilk üç büyük sektör arasında yer almaktadır. Ülkemiz büyük otomotiv üreticilerinin Dünya üretim üslerinden birisi olmuştur. İleri teknolojinin Türkiye’ye transfer edilmesi ile birlikte, Türk otomotiv sanayisinin üretim kalitesi artmıştır ancak, tasarımı yapılan ve üretilen prototip araçlar ülkemizde ürün doğrulama test pistleri (provingground) olmadığından test edilmek üzere gelişmiş ülkelere gönderilmektedir. Otomotiv OSB yanı sıra Otomotiv Test Merkezinin ilimizde kurulması için yoğun bir kulis çalışması içerisindeyiz. Türkiye’de bir ilk olacak bu merkez için en uygun arazi Pamukova İlçemizde mevcut. Bunu da her fırsatta dillendirip, dikkatleri şehrimize çekmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi sanayinin kalbinin attığı şehirlerin yeni yatırımlar için cazibesini yitirdiğine de dikkat çeken Başkan Kösemusul, “Sakarya; İstanbul, Ankara arasında kalmış, yapımına başlanan limanı, liman ile bağlantılı demiryolu ağı ile her türlü ulaşımın rahatça yapılabileceği bir şehir. Bu özellikleri ile yatırımcılar için cazibe merkezi. Kuracağımız Otomotiv OSB’si ile Türkiye’nin gündeminde olan yerli otomobil üretecek yiğitleri de şehrimize davet ediyoruz. Hem Otomotiv Test Merkezi, hem de yerli oto için her türlü altyapımız hazır” dedi.

Başkan Kösemusul, SATSO olarak Sakarya’da çarpık sanayileşmenin önüne geçmek içinde büyük mücadele verdiklerini belirterek, “Bunun için OSB’lere büyük önem veriyoruz. Kaynarca İlçemizde Mobilya İhtisas OSB’si, Geyve İlçemizde Gıda İhtisas OSB’si, Karasu İlçemizde Liman ile hayata geçecek olan Lojistik OSB’nin altyapıları tamamlandı. Geleceğin otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakaryamızda olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas OSB’si için gerekli çalışmaların startını da, buradan veriyoruz. Allah, bizlere duasını alabileceğimiz hizmetleri yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]