SATSO, Ortak Akıl Çağrısı Yaptı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ortak akılla Sakarya'nın sorunlarını çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında ortak akıl çağrısı yaptı. Altuğ, SATSO olarak en büyük önceliklerinin Sakarya'nın üreten, hedefler koyan, hedeflerini yakalayan, kalkınan, kazanan ve kazandıran bir şehir olmasını hedeflediklerini belirterek, “Bunun için şehrin adımızda ki 'ticaret ve sanayi' dışındaki sorunların da bizi ilgilendirdiğini ilgilendirmesi gerektiğini biliyoruz. Sakarya'nın ticareti, sanayisi, turizmi, eğitimi, sosyal yanıyla bir bütün olduğunu, SATSO olarak şehri de şehrin sorunlarını da yakından izliyor, gerektiğinde elimizi taşın altına koyacağımızdan herkesin emin olmasını istiyoruz. İşte bu yüzden gördüğümüz, yaşadığımız, çözülmesi gerektiğine inandığımız, sorunları ve bu sorunlar için hazırladığımız çözüm önerilerini paylaşmakla mükellefiz” dedi.

Hedef Ortaya Koyalım

Sakarya'nın sorunlarının tek elden ortak akılla çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Altuğ, “Ortak akılla Sakarya'yı ileriye taşıyacak hedefler ortaya koyalım. Sorunları ortak akılla hep birlikte el ele vererek çözüme kavuşturalım. Sakarya coğrafi konumu bakımından çok önemli bir noktada bulunuyor. 30 milyon insanın rahatlı ulaşabileceği bir konumdayız. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Sanayisiyle, turizmiyle, eğitimiyle gelişimine katkıda bulunmalıyız” diye konuştu.

Dibi Gördük

Ekonomik krizde dibi gördüklerini ve yavaş sıçramaya başlayacaklarını ifade eden Altuğ, “Dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'de büyük bir daralma oldu. Kriz bizi de etkiledi. Ancak özellikle beyaz eşya ve otomotiv sektöründe ciddi iyileşme var. Tekstil sektörünün sorunları devam ediyor. Sektörde ciddi sorunlar var. Beyaz eşya ve otomotiv sektörü dibi gördü ama yavaş sıçramaya başlayacak” dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]