SATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'dan yerli otomotiv üretimi konusunda babayiğitlere Sakarya\'yı işaret etmesinin kendileri için hizmette avans olacağını düşündüğünü söyledi.

Kösemusul, odanın mayıs ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kentin nisanda en fazla ihracat yapan ilk 10 arasında olduğunu belirterek, dış satımı yüzde 100 arttırdıklarını anlattı.

Türkiye İhracatçılar Meclisince (TİM) açıklanan ihracatın yıldızları listesinde ilk bin firma arasında kentten 9 kuruluşun yer aldığına dikkati çeken Kösemusul, şöyle konuştu:

"İhracatçı firmalarımız bizleri gururlandırmaya devam ediyor. Sakaryamızın gelişimine heyecanla katkı sağlıyor, hep birlikte çalışıyoruz. 100 yıllık otomotiv öykümüzle ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Yerli otoya en hazır il, şehrimiz. İlimizde milli otomobil üretilebilir. Bugün dünyanın birçok ülkesinde üretim yapan Toyota, sıfır hatayla üretimi Sakarya\'da gerçekleştiriyor. Bundan dolayı Sayın Başbakanımızın yerli otomobil konusundaki ısrarını destekliyoruz. Biz de o babayiğitlere Sakarya\'da yatırım yapmaları için ısrar edeceğiz.

Sayın Başbakanımızdan isteğimiz var. Yerli otomotiv hakkında babayiğitlere Sakaryamızı işaret etmesinin bizim için hizmette avans olacağını düşünüyorum. Yerli otomobilin burada üretilmesi, söz konusu alandaki tecrübeli ilimize çok yakışacaktır."

"Göreve geldiğimiz günden beri verimli tarım arazileri göz bebeğimiz\' dedik" ifadesini kullanan Kösemusul, sözlerini şöyle tamamladı:


"Sözümüzde durduk. Hata yapılsa düzeltilmesini istedik. Böyle durmaya da devam edeceğiz. Hiçbir tarım arazisini imara açmak gibi bir çalışmamız olmadı. \'Verimli topraklardan nasıl daha katma değerli ürünler çıkarmak gerekir\' derken böyle bir proje ürettiniz. Elinize sağlık, çalışmanızı destekliyorum. Kümelenmelere önem vererek tarım dışı alanlarda gelişimimizi sürdüreceğiz. Geleceğin Sakaryamız için çok parlak olacağına inancımı siz meclis üyesi arkadaşlarımla bir kez daha paylaşıyorum. Bir ve beraber olan şehir, kaybetmez. Değerleri yarışan şehir asla kaybetmez. İyi biliyoruz."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]