SATSO Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Akgün Altuğ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, yerli otomobil konusunda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

SATSO Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ekim ayı sonu itibariyle bütçe izleme raporunun okunup onaylanmasıyla başlayan toplantının Yönetim Kurulu aylık faaliyetleri kısmında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakaryaspor, yerli otomobil gezileri, tarım, torba yasa, uzun çarşı ve yeni yılın bütçesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Sakaryaspor’un başarılı grafiğinden söz ederek başlayan Başkan Kösemusul, cep telefonundan destek mesajı gönderdi ve meclis üyelerinden de göndermelerini istedi. Hem basketbol hem de futbolda yıl sonunda şampiyonluk sevinci yaşamak istediklerini de sözlerine ekleyen Kösemusul, SATSO olarak her zaman destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Otomotivv üssü olma yolundaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Kösemusul, “Otomotiv sektörüne büyük önem veriyoruz. İstihdam olmadan sosyal düzen olmaz. Bunlar birbirine bağlıdır. Otomotiv sanayisinde tüm şartlar Sakarya’mızda mevcut. Nitelikli istihdam ve alınan yüksek ücretle şehrimiz de kazanacak inşallah. Ferizli OSB’de fabrika temellerini çok yakında atıyoruz. 100 yıllık otomotiv öykümüz, ustalaşmış işgücümüz ve gerçekleştirdiğimiz tüm gayretli çalışmalarımızla şehrimizin otomotiv üssü olması gerektiğini vurguluyoruz. Yerli otoda babayiğitlere ev sahipliği yapmak istediğimizi yüksek sesle dile getiriyoruz” dedi.

Sanayi ve ticaretin yanında tarım konusuna da eğilmenin gerektiğinin altını çizen Kösemusul, “Biz Sakarya’mızın harika doğasına ve bitki örtüsüne sahip çıkarak gelişmesine yön vermekten yanayız. Tarım ve Hayvancılık Komisyonumuzun başarılı çalışmaları var. Hassasiyetlerimizi her fırsatta da dile getiriyoruz. Sakarya’mız sadece sanayisi ve ticareti ile değil turizmi, tarımızı, eşsiz doğası ile bütündür. Orman Bölge Müdürlüğü’müzün çalışmalarına da gerekli desteği inşallah sağlayacağız” diye konuştu.

Torba Yasa’dan yararlanmak isteyen üyelerin 1 Aralık’a kadar başvuru yapmaları gerektiğini vurgulayan Kösemusul, “Buradan son çağrımızı yapalım istiyorum. Torba Yasa kolaylığı, indirim ve taksitlendirme imkanı güzel bir fırsat ve uygulama. Hala başvurmayan üyelerimizin dilekçe ile odamıza başvurusunu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantının Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi kısmında söz alan 15. Meslek Komitesi\'nden Meclis Üyesi Ercan Başnuh, kamuda merkezi alımlarda problem yaşandığını belirterek, “Bu sisteme inanmadığımı tekrardan söylüyorum. Türkiye’de alımların genel olarak yapılması hastanelerin bireysel alımlarının önüne geçmiyor. 2015 yılından itibaren Sakarya’da alımı genel olma zorunluluğu olmayan ürünler için çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]