SATSO, ilk sanal fuarı faaliyete geçirdi

Bir yılı aşkın süredir çalışmaları devam eden, Karadeniz Havzası ülkeleri arasındaki ticaret bağlantılarının geliştirilmesini amaçlayan ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye temsilcisi olduğu "Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi”nde, ilk sektör internet ortamında http://buildexpo2014.virtualfairs.eu/ adresinde faaliyete geçti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde 8 ili kapsayan projenin Türkiye ayağında ilk sanal fuar inşaat sektöründe açıldı. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde projeye bağlı illerden gelen sektör temsilcilerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Firmalara sanal fuar alanlarının kullanımı hakkında detaylı bilgi verildi. Firmaların uluslar arası ticaretteki gelişimine yönelik önemli bir adım olan Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi’nde ilk sanal fuar platformu için başlatılan çalışmalar neticesinde Sakarya, İzmit ve Zonguldak’ ta bulunan güçlü inşaat firmaları, sistemde yerlerini aldılar.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sanayi kapasitemizin artmasının yanında ticareti güçlendirme çalışmalarımız var. Daha önce de bahsettim, koordinasyonunu Odamızın üstlendiği Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi ile Karadeniz Havzası’ndaki iller AB destekli projeye katılıyor. Projenin içeriği ile ilgili bilgiler Odamız tarafından bölge ticaret ve sanayi odaları ile paylaşıldı ve sanal fuarın nasıl kullanılacağı ile ilgili gerekli eğitimler verildi. Sakaryalı firmaların da katıldığı Sanal Fuar çalışmalarında artık sona geldik ilk sanal fuar etkinliğimiz http://buildexpo2014.virtualfairs.eu/ adresinde başladı. KOBİ\'lerin ürünlerini sunmalarını ve Karadeniz Havzası ülkelerindeki potansiyel ihracat ortakları ile bağlantı yapmalarına imkân veren sanal fuar platformunun tüm sektörlere yayılarak gelişmesini temenni ediyorum. Değişen dünya düzeninde KOBİ’lerimiz ve firmalarımızın da kendilerini ve ürünlerini geliştirmeleri geleneksel ticaret anlayışlarının yanı sıra modern araçlarla pazarlama yöntemlerine de eğilmeleri bir zorunluluk haline geldi. Sanal Fuar Projemiz de bunun önemli bir örneğini teşkil ediyor. Fuarlar artık internet üzerinde, dünya pazarları parmağınızın ucunda” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]