SATSO İkinci Üniversiteyi Destekliyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya'da ikinci bir üniversite kurulması doğrultusunda rapor hazırlayan Prof. Dr. Harun Taşkın'ı oda olarak desteklediklerini bildirdi.

SATSO, Sakarya'da ikinci bir üniversite kurulmasına yönelik tartışmalara yazılı bir açıklamayla katıldı. Sakarya'nın her açıdan geliştiğinin belirtildiği açıklamada, "Sanayi, turizm, tarım alanında hızla gelişen ve ülkenin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilimizin, eğitim alanında da çok iyi derecelerle temsil edilmesi ve önemli bir konumda yer alması Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak birincil hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda İlimizde ikinci bir üniversite kurulmasının ilimizin eğitim ve teknoloji alanında gelişiminin önemli bir parçası olacağına inancımız her zaman tam olmuştur. Bu inancımızı da her platformda dile getirdik." denildi.

SATSO'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İlimizde ikinci bir üniversite kurulması doğrultusunda rapor hazırlayan Prof. Dr. Harun Taşkın'ı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak desteklemekteyiz. İlimizin sosyo-ekonomik gelişimine öncülük eden odamız, Sakarya'da bir ikinci Üniversitenin kurulmasının eğitim, teknoloji, bilimsel anlamda ilimize çok büyük değerler katacağına, buradan yetişen kalifiye elemanların ilimiz istihdamına önemli katkılar yapacağına inanmaktadır. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimizde sanayi ve teknoloji alanında eğitim veren ve araştırmalara öncülük eden, bilim adamları yetiştirmeyi amaçlayan, bilim akademisi niteliğinde bir kurumunun kurulmasına, Ayrıca; Prof. Dr. Harun Taşkın'ın hazırlamış olduğu projenin hayata geçirilmesi için gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiriz."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]