SATSO iki meslek lisesi yaptıracak

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı açıklamada, oda olarak Arifiye’de SATSO Endüstri Meslek Lisesi yapacaklarını, bunun yanında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile de Sakarya’ya Kız Endüstri Meslek Lisesi kazandıracaklarını kaydetti.

Kösemusul, "TOBB tarafından yapılacak olan TOBB Sakarya Kız Endüstri Meslek Lisesi’nin protokolünü Ankara’da ile imzaladık. Bu okullar hem sanayi kuruluşlarımıza, hem de rekabette öne geçmek isteyen sanayi esnafımıza kalifiye eleman yetiştirecek. Sektör içindeki kalifiye eleman sorunu, bu okullar sayesinde bitmiş olacak." diye konuştu.

Sanayi esnafına yönelik eğitimlere devam edeceklerini de söyleyen Başkan Kösemusul, "Fikirlerimiz yepyeni, heyecanımız diri, en son iletişim yöntemlerini kullanıyoruz. Ama bir şeyimiz var ki o kadim bir gelenek. Çevremizdeki her sesi dinliyoruz, herkese temas ediyoruz. Biz temasa geçtikçe işlerimiz kolaylaşıyor, yeni imkanlar önümüze seriliyor, kapılar açılıyor." dedi.

Kösemusul, SATSO olarak üyelerinin gelişimi için projeler geliştirdiklerini, seminerler düzenlediklerini de belirterek, "AR-GE birimimizle üyelerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ortaya koyduğumuz ‘Otomotiv Şehri Sakarya’ projesinin bizleri heyecanlandırdığını söylemem lazım. Valisi ile belediye başkanı ile rektörü ile beraber çalışılmış ve tüm taraflar taşın altına elini koyuyor. Ben bunu çok önemli görüyorum. Yüzyıllık bir otomotiv geçmişine sahip olan Sakaryamızı, Türkiye’nin otomotiv üssü yapma kararlılığımızda devam ediyor." şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]