SATSO, 22 Ülkeden Gelen 38 Kişilik Heyeti Ağırladı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Erol Öztürk, Sakarya'nın her geçen gün daha da geliştiğini belirterek tarım ve sanayiyle birlikte kalkınmayı hedeflediklerini söyledi.

SATSO tarafından düzenlenen Türkçe Konuşan İş Adamları Girişimcilik Eğitim Semineri, Ali Coşkun Konferans Salonunda başladı. Seminere 22 ülkeden 38 iş adamı katılıyor.
Seminerde bir konuşma yapan SATSO Başkanı Erol Öztürk, Sakarya'nın son 15 yılda tarımla birlikte sanayileşmeye adım attığını belirterek, "Dünyanın dev şirketleri ilimize gelmiş bulunmaktadır. İlimizin toplam ticaret hacmi 5,5 milyar dolar. Sakarya ülke ihracatının takriben yüzde 3'ünü karşılayan bir il konumundadır. İlimiz tarım ve sanayiyle birlikte kalkınmayı hedeflemiştir" dedi. Bu güzel kentimizde yaylalar, deniz ve göller bulunduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Aynı zamanda ulaşım açısından fevkalade önemli bir il konumundadır. Diğer taraftan enerji yönünden bakıldığında bütün enerji merkezlerinin ilimizden geçtiği görülmektedir. İlimizde ENKA'nın kurmuş olduğu büyük bir doğalgaz çevrim santrali bulunmaktadır. İlimizin enerji ve sanayi altyapısı tamamlanmış durumdadır."
Sakarya'da 4 tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu ifade eden Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "İlimizde 4 tane OSB kurulmuş vaziyettedir. Toplam 770 hektar. Takriben yüzde 75 civarında OSB'lerin faaliyette olduğunu söyleyebiliriz. Tarım ürünlerinde pancar, mısır, fındık önde gelmektedir. Sebze ve meyve üretiminde de çok iyi bir konumdayız. Beyaz et ve süt ürünleri üretiminde de önde gelen bir il olduğunu söyleyebiliriz. Turizm konusunda son günlerde hızlı bir gelişim içindeyiz. Bu konuda da kentimizi marka şehir haline getirmek istiyoruz. Günü birlik turizm yapılabilecek bir kent durumuna getirmek istiyoruz."
OSB'lerin gelişiminin hızlı bir şekilde olduğunu anlatan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimizin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktayız. SATSO'nun 8 bin 500 üyesi mevcut. 870 tane de sanayi kuruluşu var. Başlıca ürünlerimiz otomotiv, madeni eşya ve tekstilde ağırlık kazanmaktadır. 22 farklı ülkeden gelen 38 kişilik heyeti ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah buradan işbirliği sağlarız ve geliş gidişimiz sürekli olur."

Sakarya'nın tanıtıldığı CD gösterisinin ardından konuk iş adamları ile Sakaryalı iş adamları karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Son olarak iş adamları sanayi tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]