SASKİ'den 270 Milyonluk yeni yatırım

Ferizli Bölgesinde görev yapan muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Ferizli’ye bağlı 11 mahallemize Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırdık. Bunun yanı sıra ilçemize 500 metreküplük içmesuyu deposu ve 7,5 kilometrelik içmesuyu hattı da kazandırdık. Biz ‘Su yetmezliklerine kesin çözüm’ diyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli Bölgesi’nde görev yapan muhtarları makamında ağırladı. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk’un da hazır bulunduğu görüşmede söz alan Ferizli Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bakırtaş, “SEMOS programı ile taleplerimizi anında Büyükşehir Belediyemize iletebiliyoruz. Büyükşehir’in tüm birimleri ile her zaman işbirliği içerisindeyiz. İlçemize yapılan yatırımlar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

"İşbirliğimizi Güçlendiriyoruz"

Başkan Toçoğlu, “Her zaman ifade ediyoruz; muhtarlarımız bizim çözüm ortağımızdır. Bu nedenle her geçen gün hizmet işbirliğimizi güçlendiriyoruz. Kısa bir süre önce kurumsal yapımıza dahil ettiğimiz Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık Hizmetleri Dairesi ile muhtarımızla daha güçlü bir iletişim kuruyoruz. SEMOS programı da bu anlamda önemli bir misyonu yerine getiriyor. Belediyemiz ve muhtarlarımız arasında bir köprü görevi görüyor” diye konuştu.

Hazırlıklarımız Tamamlandı


Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü hizmet elini tüm ilçelere ulaştırdıklarını da belirten Toçoğlu, şunları söyledi; “Yeni Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir hizmet sınırlarına dahil olan Gevye, Ferizli, Pamukova, Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerimizde altyapı ve içmesuyu arıtma tesisi çalışmalarına başladık. Karasu, Kaynarca ve Ferizli bölgelerimizde yaşanabilecek su yetmezliklerini de böylelikle ortadan kaldırmış olduk. Ferizli için hazırlıklarımızı henüz Büyükşehir’e bağlanmadan önce tamamlamıştık."

270 Milyonluk Yeni Yatırım


“Derhal çalışmaları başlattık. Ferizli’ye bağlı 11 mahallemize Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırdık. Bunun yanı sıra ilçemize 500 metreküplük içmesuyu deposu ve 7,5 kilometrelik içmesuyu hattı da kazandırdık. Biz ‘Su yetmezliklerine kesin çözüm’ diyoruz. Bu kapsamda SASKİ’nin 270 Milyon değerinde yeni yatırımları da şehrimizle buluşacak. Böylelikle Sakarya’yı altyapıda sağlam, içmesuyunda bol ve temiz imkanlarla buluşturmayı sürdüreceğiz."

Programda söz alan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise, “Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçemiz Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarına dahil oldu. Büyükşehir’in güçlü hizmet eliyle ilçemizde içmesuyu konusunda çok önemli mesafeler aldık. Artık vatandaşlarımızın çeşmelerinde bol ve temiz içmesuyu akıyor. İnşallah önümüzdeki süreçlerde Ferizli’ye uzanan Büyükşehir hizmetleri devam edecek” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]