SASKİ kaçağa taviz vermiyor

SASKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, SASKİ Bilgi İşlem Dairesi’nin yaptığı faaliyetler hakkında kısaca bilgi verdi.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, Bilgi İşlem Dairesi’nin yaptığı faaliyetler hakkında kısaca bilgi vererek, Sakarya’da kaçak suya taviz vermediklerini söyledi.

"5 ADET ŞUBE MÜDÜRLÜKLE HİZMET VERİYORUZ"

SASKİ Bilgi İşlem Dairesi başkanlığını genel bir tanımını yapan SASKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, “5 adet şube müdürlüğümüz ile hizmet sunmaktayız. Bunlar Abone İşleri ve Atıksu Ruhsat, Kaçak Kontrol ve Tahakkuk, Scada, Yazılım ve CBS ile Sistem ve Network Şube Müdürlükleri yer alıyor. Bunlardan iki tanesi abone tarafımızı, diğerleri ise bilgi işlem tarafımızı oluşturuyor. Dolayısıyla başkanlığımızda iki ayrı birim teşekkül ediyor diyebiliriz. Yönetmelikteki kanun ve hizmet sınırları içerisinde yer alan ve su abonesi olmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin abonelik taleplerini değerlendiriyoruz. Bunların ilk olarak keşfini yapıyoruz. Ardından ise uygun olanların abone işlemlerini ivedi bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi

"PERSONELİMİZ HER ZAMAN ALANDA"

Faturalandırma işlemi ile görevli personelin her zaman sahada olduğunu belirten Başkan Mücahit Yıldız, “Bu alanda çalışan personellerimiz her zaman sahadalar. Endeks okuma, sayaç değişimi, kaçak ve dediğiniz gibi faturalandırma gibi çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bu alanı her zaman kayıt altında tutuyoruz. Kesinlikle yanlışlıklara mahal verecek bir durumla karşılaşmak istemeyiz. Çalışmalarımızı da bu minvalde sürdürüyoruz. Ekip arkadaşlarımız ile de bir araya gelerek durum değerlendirmeleri yapıyoruz. Sahada faturalandırma işlemini gerçekleştiren arkadaşlarımız faturalandırma işlemini gerçekleştirdiği anda burada ki sistemimize düşüyor. Eğer bir su abonesinin borcu varsa sistem otomatik olarak kapat diyor. Böylelikle hiçbir ihtilafa mahal vermemiş oluyoruz. Şunu açıkça ifade etmek gerekir; Kaçak konusunda kesinlikle taviz vermiyoruz. Kaçak su kullanımı konusu bizim en önem verdiğimiz konulardan biridir. Geçtiğimiz yıl 8 bin adet kaçak tutanağı tuttuk. Baktığınız zaman bu çok ciddi bir rakam. Önümüzdeki süreçte de bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

"SAKARYA’DA 415 BİN ABONEMİZ VAR"

Sakarya’da SASKİ’nin abone sayısından da bahseden Başkan Yıldız, “Yaklaşık 415 bin abonemiz var. Bu gerçekten çok önemli bir sayıdır. Nüfusa göre oranladığımızda gelişmiş kentlerden önde olduğumuz görülecektir. Mesela geçtiğimiz yıl şehrimizin tamamında 66 bin adet abone işlemi gerçekleştirmişiz. Bu sayı şehrimizde ki inşaat durumunu gösteriyor. Yapılaşma ile birlikte sayı artmaya devam edecektir. Zaten baktığımız zaman inşaat sektörünün canlı ve hızlı olduğu yerlerde abone sayımızın daha yüksek olduğu görülecektir. Scada gerçekten çok önemli bir ayrıntı. Yani kısaca uzaktan kumanda ve izleme merkezi diyebiliriz. Scada ile suyun dağıtımı ve kumandasını sağlayarak şehrin su kaynakları ile dağıtım sistemlerini teknoloji ile takip ediyoruz. SASKİ suyu Scada ile izliyor ve gerekli takiplerini yapıyor. Göl tesislerinden alınan su vatandaşlarımızın musluğuna ulaşana dek izleniyor. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olabilirler. Gözümüz 24 saat suyun üzerinde” ifadelerini kullandı.

"SU MATİKLER KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Fatura ödemede kolaylık sağlayan SUMATİK’ler konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yıldız, “Şuan 4 tane akıllı vezne uygulamamız yer alıyor. 7/24 buralardan faturalar ödenebiliyor. Sadece nakit olarak değil, kredi kartıyla da ödeme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Kartlı sayaç kullanan abonelerimiz de var. Onlarda buralardan yükleme işlemleri yapabiliyorlar. İnternet sitemiz üzerinde de kredi kartıyla ödemeler yapılabiliyor. Yani vatandaşlarımızın faturaları ile birlikte kuruma kadar gelmeleri gerekmiyor. Yeni Sumatikler konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç olan yerlerde bunu değerlendirebiliriz. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak teknolojiyi en üst seviyede kullanabilmenin gayreti içerisindeyiz. Az önce de bahsettiğimiz gibi Scada ile suyumuzu aralıksız olarak izliyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda kesinlikle rahat olabilirler. Teknolojiye ayak uyduran kurumsal kimliğimizle bu alanda öncü olmak istiyoruz. İnşallah artan teknolojik gelişmeler ile birlikte su konusunda öncü kurum olacağız” şeklinde konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]