SASADER'den birlik çağrısı

Sakarya Sigorta Acenteleri Derneği (SASADER)  Sigorta acenteleri ile kahvaltıda buluştu.  

Sigorta acentelerini bir çatı altında toplayıp sektörel birlik oluşturma gayesindeki SASADER Sakarya’da faaliyet gösteren sigorta acentelerini bir araya getirerek, sektörün sorunları ve çözüm yollarının konuşulduğu bir toplantı düzenledi.

Sigorta acentelerinin sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu kahvaltılı toplantıya Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ( SAİK ) Yönetim kurulu üyesi Necmi Bulut ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdullah Coştu`da  katılarak sigortacılarını sorunlarının çözüm yollarında fikir ve öneride bulundu.   

Birlik mesajı

Önceki gün Elegante Cafe’de yapılan kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan SASADER Başkanı Çetin Erdil programa katılan meslektaşlarına ve misafir olarak davete icabet eden  Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ( SAİK ) Yönetim kurulu üyesi Necmi BULUT ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdullah Coştu`ya teşekkür ederek  açıklamalarına başladı.

SASADER Başkanı Erdil yaptığı konuşmada birlik mesajı vererek “Sakarya’ da sigorta sektörünün durumunu tartışıp, Acentelerimizin sorunlarını paylaşarak , bu sorunlara  çözüm arayan bir derneğiz. Bu bağlamda ‘Birlik olmamız halinde mesleğimizi daha kaliteli şartlar dahilinde icra eder ve de sorunlarımızı çok daha rahat çözeriz’” dedi.

Kısa zamanda birçok etkinlik yapıldı

Kuruluşundan bu yaka kısa zaman geçen derneğin bir çok faaliyette bulunduğunun altını çizen Başkan Çetin Erdil Slayt eşliğinde faaliyetlerin bir özetini katılımcılara sundu. Sigortacılık Haftasında Acentelerini katılımı ile halkı sigorta konusunda, Bulvar üzerinde bilinçlendirme stantları açıklarını, bunun yanı sıra zaman zaman üyeleri ve diğer meslektaşları ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundukları, Şehir yöneticileri ile Sigortacı meslektaşlarının sorunlarını konusunda çözüme yönelik görüşmeler yaptıklarını aktaran Erdil “Dernek kurulduktan bu yana kısa zaman olmasına rağmen durmadan Mesleğimizin şartlarını iyileştirme ve geliştirme yolunda çalışmalar yaptık. TÜSAF’a sorunlarımızı götürdük. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşerek kendisine alanımız ile ilgili vererek destek istedik. Sağolsun Başkanımız da hem bize randevu vererek hem de ziyaret ederek desteklerini esirgemediler” dedi.

Meslek Komitesi\'ne sitem

Sakarya Sigortacılar Derneği Başkanı Çetin Erdil, SASADER’i, SATSO seçimleri sonrasında Meslek Komitesi\'ne seçilen meslek mensupları tarafından üye olunarak desteklenme sözü verilmesine rağmen bu sözün tutulmaması ile ilgili meslektaşlarına küçük bir sitemleri olduğunu söylediği açıklamasında “Derneğimiz kurulması ile SATSO seçimleri çok yakın tarihlere denk gelmektedir. SATSO Meslek Komitesine seçilen arkadaşlarımız ile o dönemde yapmış olduğumuz görüşmelerde birlikte hareket etme kararı aldık. Hatta o dönemde arkadaşlarımız SATSO Seçimlerinin ardından SASADER’e de üye olacaklarını ve Sigortacılık mesleğinin sorunlarına ve şartların iyilileştirilmesine yönelik çalışmaları birlikte yapacaklarına dair söylemleri oldu. Ancak Seçimlerden sonra her ne oldu ise bu arkadaşlarımız bu sözlerini unuttular ve bizimle birlikte hareket etmediler. Ancak bu bizi yolumuzdan alıkoymadı. Biz yine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradan bir kez daha birlik çağrısı yaparak tüm sigorta acentesi arkadaşlara sesleniyorum. Gelin SASADER’e üye olun, yönetime katkı sunun ve birlikte bu yolda beraberce yürüyelim.” şeklinde konuştu.

SASADER güçleniyor

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan bir haber ile ilgili de bir açıklama yapan Erdil, “Geçenlerde basında SASADER dağılıyor mu? başlığı ile bir yalan haber çıktı. Haber de adı geçen arkadaşımız ile yaptığım konuşmada kendisinin hiçbir şekilde böyle bir beyanatı olmadığını, bunun kim tarafından neden yapıldığını bilmediğini ifade etti. Buradan şunu belirtmeliyiz ki SASADER dağılmıyor, Güçleniyor. Her arkadaşımızla iletişim kurmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını da alıyoruz. Bu kadar kısa zamanda üye sayımızı hızla artırarak 87 kişiye ulaştık. Bu güne kadar dernek yönetiminde 5 kişi vardı. Üye sayımızın artması ile birlikte sayımızı 7 ye çıkartarak Gönül Kardeş ve Kubilay Tutal arkadaşlarımızı da yönetimimize aldık. Allah nasip ederse yine üye sayımızın artışı ile doğru orantılı olarak yönetimimizi 10 kişiye çıkaracağız.” dedi.

SAİK VE TÜSAF acentelerin yanında

Toplantıya misafir olarak katılan Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ( SAİK ) Yönetim kurulu üyesi Necmi Bulut ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdullah Coştu\'da ortak bir açıklama yaparak “SAİK ve TÜSAF’ın her zaman sigorta acentelerinin yanında olduğunu, her türlü sorunda kendilerine durumu iletebileceklerini, kısa sürede çözüme ulaştırılması için gerekenin yapılacağını,” ifade ettiler.

Yapılan açıklamaların ardından acenteler kahve içerek birbirleri ile sohbet etme imkanı buldular.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]