Sapanca'ya uzun yıllar birinci sınıf su

Sapanca ilçesinin sağlıklı içme suyu ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak Sapanca İçmesuyu Arıtma Tesisleri, 4 Eylül Çarşamba, saat 13.00\'da açılıyor.

30 milyon TL\'lik yatırımla, 6 yeni arıtma tesisini Sakarya\'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, "6 Arıtma Tesisimizle, Sakarya\'daki tüm bölgelere dünya standartlarından çok daha kaliteli içmesuyu ulaştıracağız" dedi.

6 yeni arıtma tesisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından, toplam 30 milyon 633 bin TL\'lik yatırımla hayata geçirilen 6 yeni arıtma tesisi, bir bir hizmete giriyor. Hızırilyas ve Karapürçek Arıtma Tesisleri’nin ardından, 4 Eylül Çarşamba günü Sapanca İçmesuyu Arıtma Tesisleri hizmete alınacak. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Dünyadaki en ileri arıtma tesislerini Sakarya\'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6 yeni arıtma tesisi sayesinde sorumluluk alanımızdaki tüm bölgelere, uzun yıllar sağlıklı içmesuyu ulaştıracağız" diye konuştu.

Yılda 5,5 milyon metreküp suyu arıtacak

Açılışı gerçekleştirilecek olan Sapanca İçmesuyu Arıtma Tesisleri hakkında bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, "Sapanca Muradiye Köyü\'nde inşa ettiğimiz tesis, Sapanca Merkezde yaşayan vatandaşlarımıza sağlıklı içmesuyu ulaştıracak. Arıtma Tesisi yanında bir de yeni depo inşa ettik. Sapanca\'ya uzun yıllar sağlıklı ve bol içmesuyu ulaşması için toplam 2 milyon 927 bin TL\'lik yatırım gerçekleştirdik. Bu tesisimiz yılda 5,5 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Kapasitesi ve teknolojisiyle Türkiye’de en ileri arıtmayı sağlayacak olan bu tesis, Sapanca\'da zaman zaman yaşanan bulanıklık ve alg gibi sorunları tamamen bertaraf edebilecek" şeklinde konuştu.

Çarşamba günü açılıyor

6 yeni arıtma tesisinden Kurtköy, Hacımercan ve Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde de son çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “İnşallah, Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisimizin 4 Eylül Çarşamba günü saat 13.00’da gerçekleştireceğimiz açılışının ardından, Hacımercan, Yeşilyurt ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini de kısa bir süre içerisinde tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni arıtma tesislerimizle; şehrimizin tüm bölgelerine, dünya standartlarından çok daha iyi değerlere sahip içmesuyu ulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]