Sapanca'daki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Sapanca İlçesi\'nde, bir okulda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sapanca Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi’nde yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat öncesi okul içerisine makine yardımı ile duman basıldı. Müdür Yardımcısı Enver Ekici’nin yangın alarmına basması ile başlayan tatbikatta öğrenciler güvenli bir şekilde okuldan tahliye edildi. Hazırlanan senaryo gereği okulun ikinci katında bulunan bir öğrenci uzatılan itfaiye merdiveniyle kurtarılırken okulun birinci katında bulunan üç öğrenci şişme atlama yastığına atlayarak kurtuldu. Yapılan tatbikatı heyecan içerisinde izleyen öğrenciler kurtarma ve söndürme çalışmalarını uzun süre alkışladı.

Tatbikat sırasında, demir levha üzerine benzin döken Büyükşehir Belediyesi İftaiye Dairesi Eğitmeni Hakan Yanak, yakılan ateşe yangın tüpü ile nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı gösterdi.

Yapılan tatbikatta öğrencilere olası bir yangın anında yapılması gerekenleri anlattıklarını ifade eden İftaiye Dairesi Eğitmeni Yanak, “Bugüne kadar 600’e yakın okul ve kurumda benzer eğitimler verdik. Bu eğitimlerde asıl amacımız olası bir yangın durumunda çocuklara nasıl müdahale edeceklerini ve yangın söndürücü cihazları nasıl kullanacaklarını öğretmektir" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]