Sapanca'daki futbol terörüne soruşturma

Sapanca\'da oynanan amatör lig müsabakası sonrası, çıkan olaylara karıştığı belirlenen 59 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Polise taş attığı tespit edilen 17 kişi savcılığa sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, polis kamerası ve çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Sapanca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Sakarya Süper Amatör Lig’te oynanan Sapanca Gençlikspor - Karasuspor karşılaşması sonrası polise taş atan ve karşılaşma sırasında küfür eden şahısları tek tek tespit etti. Tespit sonrası olaylara karıştıkları belirlenen 59 kişi hakkında sorulturma başlatıldı. Polise taş attığı belirlenen 17 kişi gözaltına alınırken 28 kişide küfür ettikleri iddiası ile savcılığa sevk edildi. Polis ekiplerine taş attığı belirlenen ve yaşları 18’den büyük olan A.T, F.D, Ö.K, E.E, S.İ, E.D, H.D ve A.M dün akşam saatlerinde Sapanca Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yaşları 18 yaşından küçük olan 9 kişi ise gözaltına alınma işlemi yapılmadan savcılığa sevk edildi. Diğer yandan, karşılaşma günü çevik kuvvet ekipleri tarafından yakalanan şahıslar ile Sapanca İlçe Hastanesi önünde çıkan olaylara karışan 14 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Şahısların Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.
Sapanca İlçesi'nde Sapancaspor ile Karasuspor maçı sonrasında çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 8 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sakarya Süper Amatör Lig'te 24 Mart'ta Sapancaspor ile Karasuspor arasında oynanan ve 1-1 eşitlikle sona eren maçın ardından olay çıkararak polise taş attıkları iddiasıyla gözaltına alınan kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adli kontrol verilerek serbest bırakıldı.

Sapancaspor ile Karasuspor arasında oynanan maçın ardından dağılmayan ev sahibi takımın taraftarları olay çıkararak polisi taşlamıştı. Olaylarla ilgili 11 taraftar gözaltına alınmıştı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]