Sapanca'da Tıbbi Bitkiler konferansı

Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Süs Bitkiciliği alanında vereceği desteklerin ilk adımını attı.

Sapanca Belediyesinin yapmış olduğu Sapanca Alışveriş Merkezinin içerisinde bulunan konferans salonunda gerçekleşen programa Selçuk Üniversitesi Tıbbi Bitkiler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kan konuşmacı olarak katılırken, Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, S.K.H.B Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, Ak Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Sapanca İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Meryem Dişli, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Aktarlar, Eczacılar ve Sapanca Süs Bitkileri yetiştiricileri katıldı.

"
Ülkemiz pek çok bitkinin gen merkezidir"

Sapanca İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Meryem Dişli’nin açılış ve sunumunu  yaptığı konferans da konu ile ilgili konuşma yapan Selçuk Üniversitesi Tıbbi Bitkiler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Kan; "Günümüz Dünyasında ve Ülkemizde doğaya dönüşüm bir slogan haline gelmiştir. Ülkemiz pek çok bitkinin gen merkezidir. Bunun yanında bazı endemik türlerinde bulunduğu coğrafik bölgeleri barındırmaktadır. Bugün Ülkemiz florasında 9000 üzerinde bitki türü olduğu kabul edilmiştir. Bitkilerin 1000 kadar ilaç ve baharat bitkileridir. Yaşam standartları yükseldikçe tüketimde artmaktadır. Bu artış Tıbbi ve Aromatik Bitkiler içinde geçerlidir. Bu bitkilerin tüketim alanı çok geniştir. En önemli kullanım alanı ise ilaç, parfüm, kozmetik, sabun, şeker, diş macunu sanayi, ayrıca baharat olarak da tüketilmektedir. Sağlık Bakanlığının alternatif tıp alanında yaptığı tebliğ ile artık Sapanca İçinde tıbbi bitki üretimi ilçenin ekonomisine önemli bir getiri sağlayacağını belirtirken; Bu üretimin endüstriyel haline getirisinin bir üretim merkezi haline gelebileceğini, Ayrıca; bu bitki türlerinin çevre düzenlemesinde de kullanılabildiği çiçeklerin görsel olarak güzel bir görünüm kazandırdığını söyledi.”

Başkan Yılmazer; "
İş olursa aş olur"

Başkan Dr. Aydın Yılmazer; Üreterek büyüyen bir Sapanca anlayışı ile ilçede hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerin "Yatırım olursa istihdam olur, istihdamın olduğu yerde iş olur. İş olursa aş olur. Aş olursa da adalet olur düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtirken, Bölgemizi tıbbi ve aromatik bitkilerin üssü yapmak ve halkımıza yeni gelir kaynakları açmak ve bu bitkisel zenginliğimizi gerekli şekilde kullanmak amacıyla böyle bir program düzenledik. Yeni bir ürünün bölgede üretiminin artması öncelikle bu sektördeki istihdamı da arttıracaktır. Biz adaylığımız süresinde de Süs Bitkiciliğine önem verdiğimizi halkımıza söyledik ve seçim beyannamemize de bu alanla ilgili projelerimizi koyduk. İlçemize istihdam oluşturacak her projeye bizim onayımız ve desteğimiz olacaktır. Bugün burada gerçekleşen bu toplantının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konferans Sonrasında İlçe Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, S.K.H.B Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam Prof.Dr Yüksel Kan’a çiçek, plaket ve hediye verdi. Bitki üreticileri konuyla ilgili yapmış olduğu destekten dolayı Başkan Yılmazer’e teşekkür etti. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]