Sapanca'da Sosyete Pazarı'nın açılışı gerçekleşti

Sapanca’da halk arasındaki adıyla sosyete pazarı olarak adlandırılan tekstil, konfeksiyon ve benzeri ürünlerinin satıldığı pazarın açılışı gerçekleşti.

Sapanca Belediyesi Kapalı Pazaryerinde her hafta Salı günleri açılacak olan Sosyete Pazarının açılışına Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Belediye Başkan Danışmanı Enver Kılıç, Sosyete Pazarı Kooperatif Başkanı Selçuk Balkaya, pazar esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Yılmazer açılışta yapmış olduğu konuşmada, “Bu bir projemizin parçası değildir esas projelerimiz yakında tek tek inşaa halinde devam edecektir ve yakında devam eden projeler kendini gösterecektir. Kıymetli Sapancalılar biz bu yola çıktığımızda halkımızla birlikte hareket edeceğiz dedik. Böyle bir durum bizim seçim beyannamemizde yok bununda farkındayız, lakin bir talep gelmesi durumunda da bundan sonraki süreçte de yeni yeni faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Böyle bir ekip bize başvuruda bulundu, bir düşünelim dedik. Bu süre içerisinde halkımıza başvuralım dedik ve ilçemizde Akçay’dan ve Yanığa kadar bin kişiye anket uygulaması gerçekleştirdik. Anket uygulamasında 900 kişi doğru bir karar 50 kişi kararsızım 50\'ye yakında uygun görmüyorum diye görüş belirtti. Belgeleri önümde net olarak gösterebilirim. Bununla birlikte esnafımızın yanında olduğumuzu ilçe esnafımızı hiç bir şekilde göz ardı etmediğimizi de buradan belirtmek istiyorum. Şartnameyi oluştururken birincisi süresi 1 yıl olacak bu bir yıl içerisine ne olur ne gider değerlendirme yapacağız, ikincisi bu pazardan etkilenecek esnafımız burada ücretsiz olarak tezgah açacak dedim ve şuanda 26 ilçe esnafımız bugün burada tezgah açtı. Mağdur olabilecek esnafımızın da burada sergi açılmasına temin ederek bu mağduriyetlerini burada satışlarını gerçekleştirerek gidermiş bulunmaktayız. Gelişen dünyada değişime ayak uydurmak zorundayız. Bugün burada sadece Sapanca değil Arifiye’ den, Maşukiye’den, Adapazarı’ndan buraya gelen halk var ve çok memnun artık günümüzde kaliteyi uyguna almak kendini değiştirmek müşteri memnuniyetine önem vermek zorundayız bu kapsamda inşallah bu pazarımız halkımıza Sapancamıza hayırlı olsun. Tekrar söylüyorum mağdur olan esnafım varsa gelsin bizde gereken desteği yapalım” diye konuştu.

Açılış sonrası Başkan Yılmazer ve açılışa katılan protokol pazaryeri esnafını gezerek hayırlı iş bol kazanç diledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]