Sapanca'da MYO tepkilerine, SİMDER'in cevabı

SİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Özdin Sapanca\'da bir süre MYO tarafından kullanılan binanın İmam Hatip Okulu olarak devam etmesine karşı gösterilen tepkilere o binanın "İmam Hatip Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından yapıldığını herkes biliyor" diyerek cevap verdi.

Özdin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İlimizde halkımızın, İmam Hatip Okullarına göstermiş olduğu ilgiye karşılık yapılan çalışmalar neticesinde yeni İmam Hatip Liseleri Ve İmam Hatip ortaokulları açıldı. Halkımızın bu ilgi ve teveccühüne cevap verebilme noktasında, başta Sayın Valimiz olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüklerimizin, bazı belediyelerimizin ve bu konuya duyarlı sivil toplum örgütlerimizin çok yoğun gayret ve çabalarına tanık olduk. SİMDER olarak bu konuda emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin manevi sigortası olan bu okulların, evlatlarımızın geleceğine ilmi, manevi ve ahlaki açıdan çok büyük değerler kazandıracağına inanan ve İmam Hatip meselesini kendine dava edinmiş olan bu millet; daha önceleri olduğu gibi şimdide İmam Hatip okulları için emek verenleri her zaman dua ile yad edecektir. Bizler de SİMDER olarak bu milletin hayır duasından nasiplenmek için gayret sarf ediyoruz.

Tüm bu güzel gelişmelerin olduğu ilimizde, maalesef bazı kişilerin bu gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu ve halkı yanlış bilgilendirerek İmam Hatip okulları konusunda toplumda olumsuz görüş oluşturma çabası içinde olduklarını görmekteyiz. Sapanca ilçemizde MYO tarafından 13 yıl boyunca kullanılan binanın İmam Hatip Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından hayır sevenlerin katkısıyla İmam Hatip Okulu olarak yapıldığını herkes bilmektedir. Buna rağmen okulun MYO binasıymış gibi haber yapılmasını tamamen kasıtlı bir çaba olarak değerlendirmekteyiz. ‘’ SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun binası İmam Hatip’e devredildi’’ ve ‘’ Okulumuzu geri istiyoruz.’’ İfadeleriyle binanın sanki Üniversiteye aitmiş gibi bir hava oluşturmanın başka nasıl bir izahı olabilir ki. Ayrıca kendi okulunu geri alıp amacına uygun hizmete sunmak için çaba sarf eden derneğin ve hayırseverlerin tepkisini 13 yıldır görmezden gelip, şimdi suni bir tepki oluşturma gayretini iyi niyetli bir habercilik olarak görmemiz mümkün değildir."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]