Sapanca'da maç sonrası ortalık karıştı

Sapanca İlçesi\'nde oynan amatör lig müsabakası sonrasında olaylar çıktı.

Olaylarda 11 kişi gözaltına alındı, 5 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Sakarya Süper Amatör Lig 21. Hafta mücadelesinde Sapancaspor kendi evinde Karasusporla karşılaştı. 89 dakika karşılaşmayı 1-0 önde götüren Sapancaspor’un 90. dakikada yediği gol sonrası saha karıştı. Sapancasporlu futbolcular ile Karasusporlu futbolcular birbirine girdi. Yaklaşık bir dakika duran karşılaşma daha sonra devam etti. Hakemin bitiş düdüğünü ardından Sapancalı taraftarlar tribünden çıkarak stadın önünde birikmeye başladı. Biriken taraftar gurubuna polis ekipleri tarafından dağılmaları yönünde çağrı yapıldı.

Taraftarla polis arasında arbede

Polisin yaptığı çağrılara taraftar taş ve sopa ile karşılık verdi. Bunun üzerine polis ekipleri ile taraftarlar arasında arbede yaşandı. Sapanca ilçe merkezine doğru kaçan taraftar grubu yolda taş atmayı sürdürdü. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri gaz ile müdahale etti. Polisler tarafından atılan gazın bazılarının, Sapanca Atatürk Stadı\'nın yanında bulunan roman mahallesine denk gelmesi üzerine buradaki vatandaşlar tepki göstererek polise taşlı saldırıda bulundu.

Takviye ekipler geldi

Sapanca İlçe Emniyet Müdür Emniyet Müdürü Erdem Mali buradaki vatandaşlarla görüşerek vatandaşları sakinleştirdi. Ancak ilçe merkezine doğru kaçan taraftar grubunun taşlı saldırıları devam etti. Çevik kuvvet ekipleri ile taraftar grubu ilçe merkezine yakın bir yerde tekrar karşı karşıya geldi. Sapanca Kaymakamı Osman Sarı olay yerine gelerek bilgi aldı. Diğer yandan Sapanca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Dazkır ve beraberindeki bir ekip takviye için olay yerinde hazır bulundu. Çevik kuvvette görevli bir amir ve Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Erdem Mali, taraftar grubunun yanına giderek olayların sona erdirilmesi için yoğun çaba harcadı. Görüşmeler sonrası taraftar grubu saldırılara son vererek dağıldı.

11 gözaltı

Olaylarda 11 taraftarın gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan taraftarlar ile ilçe hastanesindeki sağlık kontrolleri sırasında tekrar polis ekipleri ile arbede yaşandı. Bunun üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İlçenin ileri gelenleri ve Sapanca İlçe Emniyet Müdür Erdem Mali’nin yoğun çabaları sonucu olaylar daha fazla büyümeden sona erdi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]