Sapanca'da kar lastiği denetimi yapıldı

Sakarya\'nın Sapanca ilçesinde trafik polisleri, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimi yaptı.

Bakanlık kararı gereği şehir içi ve şehirler arası ticari taşımalarda kullanılan araçlara her yıl 1 Aralık - 1 Nisan döneminde kış lastiği takılması zorunlu. Bu kapsamda Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü\'ne bağlı trafik polisleri, yük ve yolcu taşıyan ticari araçları durdurarak kış lastiklerinin olup olmadığını kontrol etti.Havalı korna ve evrak kontrolünün de yapıldığı denetimlerde eksikleri bulunan sürücülere ceza kesildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2 yıl önce yürürlüğe giren \'\'Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik\'\'e göre, kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık - 1 Nisan\'da zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek.

Kurala uymayan araçların işletmecilerine de 519 lira para cezası uygulanacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]