Sapanca'da da İsrail'e Sitem Hakim

Sapanca Filistin ile Dayanışma Grubu ilçe merkezine kurduğu Filistin'e destek çadırının önünde yaptığı basın açıklamasıyla Müslümanları Gazzeli kardeşlerimizle dayanışmaya çağırdı.

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde Özgür-Der Sakarya Şubesi, SABED ve Eğitim Bir-Sen Sapanca Şubesi'nin bir araya gelmesiyle oluşturulan Sapanca Dayanışma Grubu; ilçe merkezine kurmuş olduğu dayanışma çadırında gösterilen sinevizyon gösterileriyle ve düzenledikleri imza kampanyasıyla Filistin'deki katliamı protesto ederek, dayanışma ve kardeşlik bilincini diri tutmaya yönelik çalışmalar yapma kararlılığını, yaptığı basın açıklaması ile dile getirdi. 

Özgür-Der Sakarya Şubesi Başkanı Mehmet Baki Kızıltepe tarafından okunan basın açıklamasında şu vurgulara yer verildi:

"1-Türkiye'deki Siyonist elçilikler mutlaka kapatılmalıdır.

 2-Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi derhal geri çekilmelidir.

3-Türkiye ve korsan devlet İsrail arasındaki stratejik ortaklıklar feshedilmelidir.

4-Askeri, ekonomik ve siyasi tüm antlaşmalar iptal edilmeli, siyonist ürünlere ambargo uygulanmalı ve siyonist firmaların ihalelere girmeleri engellenmelidir.

5-Meclisteki Türkiye-İsrail Dostluk Grubu fesh edilmeli ve böyle bir grup bir daha kurulmamalıdır.

6-Siyonist katillerin Konya'da eğitim görmesine bir daha kesinlikle müsaade edilmemelidir.

7-İncirlik hava üssü derhal kapatılmalı, işkence uçaklarının Türkiye'den geçmesine fırsat tanınmamalıdır.

8-Mısır hükümetine yönelik diplomatik baskı uygulanmalıdır." 

Basın açıklaması boyunca "Sapanca'dan Gazze'ye Direnişe Bin Selam, Hamas'a Selam Direnişe Devam, Kahrolsun İşbirlikçi Zalimler, Siyonist Elçilik Kapatılsın, Zulüm Biter Sabır Savaş Zafer" sloganları atılırken, katılımcılar Filistin ile ilgili olarak hazırlanan sinevizyon gösterimini izlediler.

Eylem sonunda katılımcılar Katil İsrail'i kınamaya ilişkin imza kampanyasına imza attılar. Perşembe günü saat 19:30'da Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nde "Filistinlilerle Dayanışma Gecesi" düzenleneceğinin duyurulmasıyla açıklama sona erdi.         

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]