Sapanca'da bir vatandaş yatırımcıya engel oldu

İstanbul ile Ankara arasında yer alan Türkiye’nin turizm, dinlenme ve kongre merkezi Sapanca; İstanbullu işadamlarının bölgeye yaptıkları büyük yatırımlarla dikkat çekerken, bazı yatırımcılar, bölge halkının kendilerine gösterdiği tepkilere hiçbir anlam veremiyor.

İşadamlarının bütün izinleri alınmış trilyonluk yatırımlarına karşı çıkan bazı vatandaş ve esnaflar; yatırımcıların Sapanca’ya yapacağı otel veya tatil köyü gibi, bölgeyi kalkındıracak büyük yatırımlarını da engelliyor. Bu da hem Sapanca’nın kalkınması konusunda, hemde bölge insanının yanlış tanınmasına yol açıyor.

“Kırkpınar’ı kalkındıracak yatırım”

Sakarya Sapanca İlçesi’ne bağlı Kırkpınar Beldesi’nde yaklaşık 1 yıl önce 3 dönüm arazi üzerine 800 metrekare alana içerisinde birçok markanın yer alacağı 20 dükkândan oluşan çarşı (yaşam alanı) inşaatına başlayan İstanbullu yatırımcı; bitmesine 2 ay kalmasına rağmen, bazı vatandaşların yatırımı engellemeye çalıştığını söyledi.

“Otel ve tatil köyü yatırımı da var”

Kendisinim Yanık’ta 5 yıldızlı otel yapmak için arsa ve yine 5 yıldızlı tatil köyü yapmak için Mahmudiye’de arsa aldığını dile getiren yatırımcı; Kırkpınar’a yaptığı ilk yatırımın engellenmeye çalışıldığını söyledi. Durum böyle olunca yapacağı iki yatırımdan da vazgeçeceğini belirtti

"Keyfine göre yatırımızı engellemeye çalıştı"

Kırkpınar’ın en işlek caddesi üzerinde inşaatı devam eden yatırımın O. D adlı bir vatandaşın, kendi arsasının önü kapanıyor diye 1 yıldır, bizi kötüleyerek, kendi keyfi üzerine her yere şikâyet ettiğini dile getiren yatırımcı; “Bizim yaptığımız bu çarşı ile ilgili her yerden izin ve belgelerimiz mevcut. Biz kanuna göre hareket ediyoruz. Sırf arsasının önü kapanıyor diye, 2 ay sonra faaliyete geçecek olan bu yatırımızı engellemeye çalışıyor. Biz kendisine, ‘önü kapanıyor’ dediği arsasını satın almak istediğimiz de arsanın hacizli olduğunu ve bu haczin de devlete vergisini ödemediğinden kaynaklandığını gördük. Devlete vergisini vermeyen bu kişinin, vergi rekortmeni olan yatırımcıya böyle iftira atması hem bizi, hemde devleti kötülemektedir. Teklifimize sıcak bakmayan bu şahıs şimdi de bizi yıldırmaya çalışıyor” dedi.

"Bu iftira yatırımcıya değil, devlete atılmış bir iftiradır"

Aynı zamanda, hızlı trenin Kırkpınar’da durmasından dolayı, birçok yatırımcının bu bölgeyi seçtiğini, fakat bu olaylardan dolayı çekincelerin olduğunu dile getiren yatırımcı; “Bize yapılan bu iftiraların sadece bizim gibi vergi rekortmeni olan yatırımcıya değil, aynı zamanda, yatırımlar için her tür devlet desteğini veren valimize, savcımıza ve belediye başkanlarımıza atılmış bir iftiradır” dedi.

"Şikâyet edildik, haklı çıktık"

Kendilerini birçok yere şikâyet edildiğini ifade eden yatırımcılar; “Şikâyet üzerine, Savcılık bizi haklı buldu. Belediye de ruhsatlarımızın ve izinlerimizin tam olduğunu belirtti. Bimer’e giden şikâyet için yapılan incelemede hiçbir kusurumuzun olmadığı görüldü. Biz de aldığımız cesaret üzerine vazgeçmedik, işimizi bitirmeye karar verdik” dedi. 
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]