Sapanca'da Asansörler Denetlenecek

Sapanca’da ki tüm asansörler, “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” gereği muayeneden geçirilerek belgeli hale getirilecek.

Yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği, asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespitinin, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından asansör konusunda akredite olmuş A tipi bir muayene kuruluşuna yaptırılması zorunlu hale gelmişti. Bu kapsamda Sapanca Belediyesi, A tipi muayene yetkisi olan bir şirket ile asansör bakım protokolü imzalayacak. Protokole göre asansörlü binalar yılda iki kez muayene edilerek asansör kazalarının da önemli ölçüde önüne geçilmesi planlanıyor. Sapanca Belediyesi Yapı Kontrol Şefi Osman Karadağ yapmış olduğu açıklamada, tıpkı araçlarda olduğu gibi asansörlerde de muayene zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Sapanca da kayıtlı kayıtsız bütün asansörlerin muayene ve kontrolü yapılacak. Yönetmeliklere uygun olan asansörlere belge verilecek. Uygun olmayan asansörler uygun hale getirilene kadar kullanıma kapatılacak. Bütün bu çalışmalar, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği içindir. İmzalanan protokol gereği firma, asansörleri kuran firmaları denetlemek suretiyle prosedürü işletecek. Belediyemiz sürekli olarak bu denetim ve kontrollerin içinde yer alacak” dedi.

Karadağ son olarak, asansör muayene ve kontrolleri için yapılacak hizmet bedelinin ise anlaşma sağlandığında belirleneceğini ifade etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]