Sapanca'da 13 bin 924 kuş!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı I.Bölge Müdürlüğü Sakarya Şube Müdürlüğü\'nce Sapanca Gölü\'nde 2013 yılı kış ortası su kuşu sayımı yapıldı.
 
Batı ve Güneybatı Asya’da Uluslararası Sulakalanları Koruma Kurumu (Wetlands International) tarafından her yıl Ocak-Şubat aylarında kış ortası su kuşu sayımları yapılıyor. Bu Kapsamda; 2013 yılında Sakarya’da, ulusal düzeyde gerçekleştirilen sayımlar I. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sakarya Şube Müdürlüğü ile Doğa Derneği ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Meslek Yüksek Okulu katılımcıları tarafından 22 Ocak tarihinde Sapanca Gölü\'nde gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmada 22 farklı kuş türü ve 13 bin 924 adet su kuşunun Sapanca Gölü\'nde sayımı tamamlandı. Kuş türlerinin kuzey ülkelerinden gelerek önemli göç yollarından birisi olan Sakarya’nın en önemli sulak alanı niteliğindeki Sapanca Gölü\'nde konakladığı tespit edildi. Yoğun ve kümeler halinde bulunan kuşlar ise hem yaz ayların da hem de kış aylarında büyüleyici güzelliğe sahip Sapanca Gölü’ne ayrı bir görsel güzellik katıyor.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]