Sapanca, yabancı turistlerin gözdesi oldu

Türkiye'nin önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Sakarya'nın Sapanca ilçesi, son yıllarda özellikle Ortadoğu'dan gelen turistlerin gözdesi oldu.

İstanbul ve Ankara'ya yakınlığı nedeniyle yerli turistlerin de ilgisini çeken Sapanca, son yıllardaki yatırımlarla, Türkiye'nin turizm merkezleri arasındaki yerini aldı. Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Ortadoğu'dan gelen ziyaretçi ve turistler için cazibe merkezi haline gelen ilçe, denize ve termal tesislere yakınlığı, Sakarya nehri, gölleri, ovaları, dağları ile tüm güzellikleri bünyesinde barındırıyor.

Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz yaptığı açıklamada, Sapanca'nın Türkiye'nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan köprü görevini gördüğünü söyledi.

İlçeye Ortadoğu'dan Batı'ya kadar her milletten insanların ilgi gösterdiğini anlatan Yavuz, "Son zamanlarda Ortadoğu'daki problemlerden dolayı Araplar Sapanca'ya ilgi gösteriyormuş gibi görünüyor. Türkiye, İslam devleti olması ve coğrafi güzellikleri nedeniyle insanları kendisine çekiyor. Bizim herkese kapımız açık, herkese her türlü hizmeti en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Sapanca adeta İstanbul'un bir parçası" diyen Yavuz, "Buradan İstanbul'a bir saat, Ankara'ya 2,5 saat. Hızlı tren buradan geçtikten sonra bu süre daha da azalacak. İlçemiz, ulaşım yönünden güzel, dağı ve yeşil görünümüyle çok güzel" ifadesini kullandı.

Esnafın turistlere kaliteli hizmeti göstermeye devam ettiği sürece Sapanca'ya ilginin devamlı artacağı vurgusunu yapan Yavuz, ilçede güvenlik açısından hiçbir problemin olmadığını belirtti.

"Sapanca'ya giden, 5 kişiyi yolluyor"

Cazibe merkezi haline gelen Sapanca'ya gelenlerin, günün her saati rahatlıkla yolda, göl kenarında ve dağlarda gezebileceğini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Sapanca insanı yardımseverdir, misafirperverdir, gelen kişiler de burada rahat eder huzur bulur. Konaklama ihtiyacını otel, motel ve pansiyon gibi işletmeler gideriyor. Onlar hizmet kalitesini artırırlarsa Sapanca zaten büyük ilgi görüyor daha da ilgi görecektir ve onlar da kazanacaktır. Biz de belediye olarak Sapanca'mızı temiz tutuyoruz, belediye personelimiz ellerinden geldiği kadar misafirlerimize yardımcı oluyor. Sapanca Belediyesi her zaman misafirlerimizin yanında. İzmit girişinden Sakarya girişine kadar hafta sonları Sapanca kilitleniyor. Misafirlerimize Sapanca'nın her yerine gidip görmelerini tavsiye ediyorum. Biz onlara her türlü yardımcı oluruz. Doğası gölü ve insanlarıyla birlik beraberlik içinde burada rahat edeceklerdir. Sapanca'ya giden, 5 kişiyi yolluyor, burası gerçekten çok güzel bir yer."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]