Sapanca, Türkiye'nin Davos'u olacak

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, ilçede yapımına başlanacak yeni oteller ile 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaşılacağını ve Sapanca’yı bir turizm destinasyonu haline getireceklerini açıkladı.

Gazetecilerle biraraya gelen Uslu, görevde oldukları süre zarfında ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yapılan turizm yatırımları ile Sapanca’nın turizm ve kongre merkezi haline getirileceğine dikkati çeken Uslu, yaptıkları çalışmalarla Sapanca’yı marka şehir haline getirdiklerini anlattı.

Yapılacak yeni otellerin yanı sıra şu an hizmet veren otellerinde kapasitelerini arttırmak için çalışmalar başlattıklarını aktaran Uslu, şöyle konuştu:

"Sapanca’nın 15 yıl önceki ve sonraki haline tarafsız bir gözle bakarsanız büyük değişimi fark edersiniz. 1999 Marmara depremi sonrası yap işlet devlet modeli ile 5 yıldızlı bir otel yaptırdık. Arkasından ikinci bir 5 yıldızlı otel geldi. Sapanca’ya olan talep her geçen gün artıyor. Mahmudiye, Yanık ve Kurtköy’de olmak üzere 3 tane daha 5 yıldızlı otel projesi var. Diğer yandan şuan ilçemizde hizmet veren 5 yıldızlı ve 650 yatak kapasiteli bir otel ihtiyaca cevap vermediği için 300 yataklı ek bina inşaatına başlıyor. Siz alt yapıyı tamamlarsanız talep ona göre geliyor. Hiçbir şey gökten yağmıyor. Her şey sizin emeğinizin karşılığında oluyor. Amacımız 4 bin 500 yatak kapasitesine ulaşarak Sapanca’yı Türkiye’nin Davos’u yapmak."

Yapımı devam alışveriş merkezini de anlatan Uslu, Alışveriş Merkezi ve Kültür Sanat Merkezi projelerini birleştirdiklerini, sinema salonları, konferans ve tiyatro salonu, kapalı otopark, fuaye alanları ve çok amaçlı dükkanların bulunduğu projenin yılbaşından önce tamamlanmasının planlandığını söyledi.

İlçede gayrimenkul sahibi olan yabancı uyruklu vatandaşlar hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, şöyle konuştu:

“Bu mülk edinmelerin büyük bir bölümü zaten daha önce gerçekleşmiş. Türk vatandaşlarının üzerine alınan gayrimenkuller var. Bunların bir bölümü mütekabiliyet kanunun çıkması ile bu yerleri kendi üzerlerine almaya başladı. Bu kayıtların tam bilgileri valilik ve tapudan edinilebilir. Yerlerin çoğu yerli halkın üzerinde görünüyor buda bir kesin bir rakam vermeyi güçleştiriyor. Ancak şuan elimizdeki kayıtlara göre normal tapu satışlarının yüzde 5’i oranında yabancılara satış yapılıyor."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]