Sapanca, "turizm destinasyonu" haline geliyor

Sapanca ilçesinde Arap yatırımcıların Hazine\'ye ait 29 dönümlük arazide inşa edeceği 7 yıldızlı otel için valilikte protokol imzalandı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, imza töreninde yaptığı konuşmada, Mahmudiye bölgesinde mülkiyeti Hazine\'ye ait 29 dönümlük taşınmaz üzerinde otel inşaatı için irtifak hakkı sözleşmesi imzaladıklarını söyledi.

Önemli bir yatırımı kamuoyuyla paylaştıklarına dikkati çeken Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sakarya\'da uluslararası sermayenin de dahil olduğu, nitelikli, kaliteli ilave katma değer ve değer katacak bu yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben sadece bu güzel haberi acılı günümüz ama sizlerle paylaşmak istedik. Hayırlı olsun temennisiyle. İnşallah kısa sürede diğer süreçler de tamamlanır ve yatırım nihayete ererek ülkemize, ilimize, Sapanca ilçemize hayırlı olur."

"Buradaki yatırımın değeri 85 milyon dolardır"

Merosa Uluslararası Yatırım Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu da şirketlerinde Arabistan\'dan ortaklar bulunduğunu anlattı.

Şirketin bölgeyi iyi tanıdığına işaret eden Katipoğlu, "Hedeflediğimiz yatırımlar şu anlık 250 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz. Bu, üçüncü ve en önemli yatırım. Şu anlık rakamlar düşük gözükse de 1000 yataklı, 7 yıldızlı otel konsepti düşünüyoruz. Sapanca\'da ilki yaşatmak istiyoruz. Uluslararası resort söz konusu. Sakarya ve Sapanca\'yı sevdik. Arapların en çok tercih ettikleri hava, su ve yeşilliktir. 49 yıllığına anlaşma ile araziyi devralıyoruz, buradaki yatırımın değeri 85 milyon dolardır" ifadesini kullandı.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de ilçede turizm yatırımlarını desteklediklerini kaydederek, ilçenin tanıtımını sağlayacak yatırımı hayata geçirecek olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Büyük, Katipoğlu ve Sakarya Defterdarı Ali Solmaz, otelin inşa edileceği 29 dönümlük arazinin 49 yıllığına tahsisi için protokol imzaladı.

İlçede 3 yılda tamamlanması hedeflenen 7 yıldızlı otelde 385 oda ve bin yatak bulunacak. 85 milyon dolarlık yatırımın hayata geçirilmesiyle 600 kişiye istihdam oluşturulması amaçlanıyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]