Sapanca MYO'dan yeni bir sosyal sorumluluk projesi

Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümü öğrencileri örnek bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak Adapazarı 17 Ağustos İlköğretim Okulu bahçesinde ağaçlandırma çalışması yaptı.

Adapazarı 17 Ağustos İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Gülefer Aras’ın çağrısı üzerine Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölümü Başkanı Nurettin Kartal ve öğretim görevlisi Mine Çilli ile birlikte yüksekokul öğrencileri okulda ağaçlandırma çalışması yaptılar.

Daha önce de Adapazarı’nın yeni yerleşim bölgesi olan Karaman’da 5 bin fidan diken, Sakarya ve çevre illerde de ağaçlandırma çalışması yapan öğrenciler bu tip etkinlikleri devam ettireceklerini belirttiler.

17 Ağustos Okul Müdürü Cumhur Karasu okul bahçesini ağaçlandıran ve peyzaj düzenlemesini gerçekleştiren Bölüm Başkanı Nurettin Kartal’a Öğretim görevlisi Mine Çilli ve bölüm öğrencilerine ikramda bulunarak bu duyarlı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Bölüm Başkanı Nurettin Kartal, Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirerek eğitimin okul dışında da devam ettirdiklerini söyledi. Sosyal sorumluluk bilinci içinde toplum temelli rehabilitasyonun da eğitimin bir paçası olduğunu ifade eden Kartal, “Üniversite ve bölüm olarak bu tür projeler içinde yer almak sosyal sorumluluğumuzun gereğidir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]