Sapanca Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisi açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 6 yeni içmesuyu arıtma tesisleri bir bir devreye alınıyor. Hızırilyas ve Karapürçek Tesisleri’nin ardından, Sapanca Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, İl Özel İdaresi Başkanı Oktay Yıldırım, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, ilçe belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, SASKİ ve Büyükşehir yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

"Bu tesis, dünya standartları üzerinde arıtma sağlayacak."

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ olarak uzun zamandır Sapanca bölgesinde entegre bir sistem üzerinde çalışıyoruz. 3 Milyon TL’lik yatırım sonucunda açılışını gerçekleştirdiğimiz Sapanca İçmesuyu Arıtma Tesisimiz, daha önce devreye aldığımız Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisiyle aynı özellikleri barındıran daha küçük şeklidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, dünya standartlarının üzerinde arıtma sağlayacak. İçmesuyunun hiçbir mineral değerini zedelemeden, tam bir arıtma sağlayarak vatandaşlarınızın çeşmelerine ulaştırmış olacağız. Tesisimiz tam otomasyonlu sistemle çalışacak. Hızırilyas Tepesi’ndeki Su Yönetimi Merkezi’nden, bu tesisimizde üretilen suyu takip edebileceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun ortaya koyduğu 365 gün 24 saat sağlıklı su sağlama perspektifi doğrultusunda çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen yatırım için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür eden Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sapanca’mıza kazandırılan Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımla ilçemizin içilebilir su ihtiyacı karşılanacak. İnşallah, bulanıklığı sıfır, dünya standartlarındaki içmesuyu ile halkımızın çeşmelerinden su içebileceğini bu tesisimiz bize müjdeliyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toçoğlu: "Bir hizmet açılışı gerçekleştirmek, bize bayram sevinci yaşatmaktadır."

Sapanca Muradiye Arıtma Tesisi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, su konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlattı. Toçoğlu, “Bizim için bir projeyi hazırlamak ayrı bir heyecandır. Evet, bu proje bölgenin ihtiyacını karşılar, doğru bir çalışma yaptık dediğimiz an bizim için özel bir andır. Hele bu projenin hayata geçirildiğini görmek, projenin temelini atmak bizim için ayrı bir önem taşır. Ancak hayata geçirdiğimiz bir hizmetin açılışını gerçekleştirmek, halkımıza en doğru, en yararlı ve en kaliteli hizmeti sunmak, yaptığımız çalışmanın sizlerin takdirini kazanması, sizin gönlünüzde bir karşılık bulması bize bir bayram sevinci yaşatmaktadır. Bugünün bizim açımızdan böyle derin bir anlamı bulunmaktadır. Rabbim sizlerin karşısına her zaman böyle güzel hizmetlerle çıkmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

"Suya yatırım tüm canlılara yatırımdır."

Yeni Sapanca Arıtma Tesisi ile bulanıklık sorununun da ortadan kalktığını belirten Başkan Toçoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediyesi olarak, bugüne kadar su alanında çok önemli yatırımları hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Suya yatırım tüm canlılara yatırımdır. İnşa ettiğimiz 6 yeni arıtma tesisinden ilk olarak şehrin merkezine verilen suyu arıtan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisimizi hizmete aldık. Ardından Karapürçekli hemşerilerimizin çeşmelerine birinci sınıf su ulaştıran Karapürçek İçmesuyu Arıtma Tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. Hamdolsun bugünde Sapancalı kardeşlerimizin çeşmelerine dünya standartlarından çok daha kaliteli içmesuyu ulaştırmamızı sağlayacak Sapanca İçmesuyu Arıtma Tesislerimizin açılışı için bir aradayız. Yılda 5,5 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede inşa ettiğimiz bu tesis sizlere çok uzun yıllar hizmet verecek. Dünyadaki en ileri arıtma teknolojisiyle suyu arıtan İçmesuyu Arıtma Tesislerimiz sayesinde Sapancalı kardeşlerimin zaman zaman yaşadığı bulanıklık sorunu da tarihe karışmış olacak. Tam otomasyonlu sistemle çalışan İçmesuyu Arıtma Tesisimizi ve bu tesisle birlikte çalışacak olan yeni su depomuzu 3 milyon TL’lik bir yatırımla tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Sapanca Kurtköy, Hendek Yeşilyurt ve Hacımercan’da inşası tamamlanma noktasına gelen içmesuyu arıtma tesislerimizin de hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz”

A. Sefer Üstün: "Yapınca oluyor."

Suyun artık daha etkili bir şekilde kullanıldığını belirten TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Artık suyumuzu daha etkili bir biçimde kullanıyoruz. Sakarya’da yatırım sorunu yok. Şehrimizde yatırımlar gayet fazla bir şekilde gerçekleştiriliyor. Nüfusumuz hızla artıyor ama buna paralel olarak temel ihtiyaçlar doğrultusunda içmesuyu ve sulama alanı projeleri de fazlalaşıyor. Bizden önce bu tür projelerin sadece adı vardı ama bizim dönemimizde bu projeler hayata geçti, geçmeye devam ediyor. Yapınca oluyor. İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin Sapancalılara hayırlı olmasını diliyorum” derken, Vali Mustafa Büyük, “Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, Sapanca ve Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Açılış töreninin ardından protokol üyeleri yeni arıtma tesisinde incelemede bulunarak, arıtılmış suyu test etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]