"Sapanca kongre ve turizm merkezi olacak"

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Gölü’nün eşsiz manzarası ve doğal güzelliği ile Türkiye’nin turizm merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu belirtti.

Sapanca’da yaz mevsiminde göl kenarındaki Kurtköy ve Kırkpınar gibi yerleşim birimlerinde güneşin tadının çıkarıldığını, kışın bölgedeki Samanlı Dağları’nın en yükseği olan Kartepe’de kayak yapma imkanı sunulduğunu ifade eden Uslu “Sapanca ayrıca, büyük yerleşim yerlerine yakınlığı ve kolay ulaşımıyla da bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Tabiat harikası bölge İstanbul’a 1 saat, Bursa ve Ankara’ya 2 saat, Kocaeli ve Sakarya’ya da 15 dakikalık mesafede bulunuyor.” dedi.

3 yılda 5 yıldızlı otel


Uslu, Sapanca’nın, doğal ve kültürel zenginliğin yanı sıra dört mevsim her türlü spor aktivitesinin yapıldığı, ruhun şifa bulduğu bir yeryüzü cenneti olduğunu vurguladı. Başkan İbrahim Uslu, şunları kaydetti: “Türkiye’nin çok önemli doğal güzelliklerine sahip olan Sapanca için kalite odaklı hizmet anlayışı, çevre bilinci ve insan güvenliğinin temel ilkeleriyle hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sapanca’yı bir kongre merkezi yapmayı hedefleyerek yatırımlarımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili de birkaç önemli adım attık. Önümüzdeki üç yıl içerisinde üç tane beş yıldızlı otel projemiz var. Bunların tamamı bittiğinde 3 bin 500 yatak sayısına ulaşmış olacağız. Bu sayıya ulaştığımız zaman bir turizm destinasyonu haline gelebileceğiz.”

Sanayiye kapalı, turizme açık


Yatırımlarının hep turizm odaklı olduğuna dikkat çeken Uslu “Kesinlikle sanayiyi Sapanca’ya sokmuyoruz. Sapanca’yı ismine layık olduğu yere getirmek için çalışıyoruz. Sapanca yaşanarak görülmesi ve gezilmesi gereken bir yerdir.” şeklinde konuştu
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]