Sapanca Gölü'nün Suyu Ferizli'ye Ulaştı

Sakarya'da Sapanca Gölü'nün suyunu Ferizli ve Söğütlü ilçelerine ulaştıracak olan isale hattı çalışması tamamlandı. İsale hattıyla birlikte 4 belediye ve 24 yerleşim bölgesi arıtılmış içme suyuna kavuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından başlatılan isale hattı projesi tamamlandı. Projenin tamamlanmasıyla Sapanca Gölü'nün suyu; Ferizli ve Söğütlü ilçeleri ile Gölkent ve Sinanoğlu beldelerine ulaştı. 24 yerleşim bölgesini arıtılmış içme suyuna kavuşturan isale hattının tamamlanması nedeniyle Ferizli'de tören düzenlendi. Törene Sakarya Valisi Hüseyin Atak, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Ferizli Kaymakamı Selda Dural, Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Gölkent Belediye Başkanı Talih Atalay, Sinanoğlu Belediye Başkanı Yılmaz Öztürk, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, suya yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi. Sapanca'nın arıtılmış suyunun uzun mesafeler kat ederek bu bölgeye ulaştırıldığını anlatan Duran, "24 yerleşim bölgemiz şu andan itibaren temiz içme suyuna kavuşuyor. İnşallah uzun yıllar bölge insanımız su sorunu yaşamayacak." dedi.

Bölgede uzun yıllardır su sorununun yaşandığını kaydeden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise projenin tamamlanmasıyla birlikte bölge insanının arıtılmış temiz suya kavuştuğunu ifade etti. Üstün, şunları söyledi: "Bugün tarihi bir gün yaşanıyor. Bu bölge ben bildim bileli su sorunu yaşıyordu. Artık insanlarımız arıtılmış su içecekler, temiz su kullanacaklar. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"

Sakarya Valisi Hüseyin Atak da Sakarya'nın ilçeleriyle, beldeleriyle hızla geliştiğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli projelere imza attığını ve yeni yeni projeleri de hayata geçirdiğini belirten Atak, "Bugün burada 24 yerleşim bölgemizin suya kavuşmasının sevincini yaşıyoruz. Bu güzel projenin hayata geçmesinde emek sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ADASU Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölge halkımıza da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]