Sapanca Gölü'nün kuzey kısmı turizm bölgesi oluyor

Sapanca Gölü\'nün kuzey yakası Serdivan Belediyesi\'nin başlattığı rekreasyon projesi kapsamında turizm merkezi haline geliyor.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, bungalov evleri, Osmanlı mahallesi, piknik alanları, kafetarya, restoran, karavan turizmi, amatör balıkçılar için barınaklar gibi pek çok mekanın yer alacağı projenin ilin turizmine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Serdivan Gölpark\'ta gazetecilerle bir araya gelen Alemdar, yeni kurulmuş olan ilçenin tarihini, kültürünü ve doğal güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Sapanca Gölü\'nün kuzey kıyısını canlandırmak için rekreasyon ve turizm merkezi projesi başlattıklarını anlatan Alemdar, gölün kuzeyinin pek çok güzelliği içinde barındırdığını ifade etti.

5 milyon lira

8,5 kilometrelik alanı kapsayan proje için şimdiye kadar yaklaşık 5 milyon liranın harcandığını kaydeden Alemdar, "Proje kapsamında yürüyüş ve bisiklet yolu yapıldı. Ahşap iskeleler ve seyir terasları oluşturuldu. Peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi. 1500 kişilik ilk amfi tiyatrosu yapıldı. Bu sayede ilçemize önemli bir kültür tesisi daha kazandırdık. Projemizde camisi, kafeteryası ve restoranıyla bir Osmanlı mahallemiz var. Aynı anda 50 grup kapasiteli piknik alanımız mevcut. Gözetleme kuleleri olacak. Ziyaretçilerimiz karşı yakayı dürbünle izleyebilecek. Çamlık alanda karavan turizmini geliştirmek için alan oluşturuyoruz. Planlama bittikten sonra konaklama için bungalov evler yapacağız. Sazlıkların içinden ahşap yollar yapacağız. Burada hem yürüyüş yapılabilecek. Balıkçı barınakları yaparak amatör balıkçılarımız olta ile balık tutabilecekler." diye konuştu.

Amaç, İstanbulla Sakarya\'yı buluşturmak"

Serdivan\'ı Sapanca ile buluşturmanın yanında İstanbulluları da Sakarya ile tanıştırmayı hedeflediklerini belirten Alemdar, şunları söyledi: "Amacımız İstanbulla Sakarya\'yı tanıştırmak. Buluşturabilirsek çok ciddi olarak turist potansiyeline sahip oluruz. Sapanca Gölü zaten kendi ismini oluşturmuş bir marka. Sakarya\'nın tarihi ve turizm olarak iki tane markası var. Biri Sapanca Gölü, diğeri Justinyen Köprüsü. Bu ikisi her zaman lokomotiftir. Gölün kuzeyi, güneye oranla daha avantajlı. Daha güzel bir seyir sunuyor."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]