Sapanca Gölü'ne Hafriyat Atıkları mı Dökülüyor?

Sapanca Belediyesi'nin MHP ve CHP'li meclis üyeleri, hafriyat atıklarının Sapanca Gölü'ne atıldığını iddia etti. 
 
Sapanca Belediyesi Meclis üyeleri MHP'li Hüseyin Mercan, Aslıhan Topaloğlu, CHP'li Levent Reşat Erdoğan ve Erfiliz Belat, Kırkpınar Mahallesi Kuruçay mevkiinde Sapanca Gölü'nün hafriyat atıklarıyla doldurulduğunu iddia etti. Belediye meclis üyeleri, göle yaklaşık dört bin kamyon hafriyat atıklarının döküldüğünü ileri sürerek, bunun Sapanca Belediyesi'nin izni ve haberi olmadan nasıl gerçekleştirildiğini anlamadıklarını belirtti.

Sapanca Gölü'nün ilgisizlik yüzünden her geçen gün daha fazla zarar gördüğünü belirten meclis üyeleri, Sapanca Belediyesi ve Sapanca Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili inceleme başlatılmasını istedi. MHP'li Meclis üyesi Hüseyin Mercan, Sapanca Gölü'nde çevre katliamı yaşandığını ifade ederek, büyük bir ilçeye adını vermiş bu doğal güzelliğin ilgisizlik ve rant kavgaları sebebiyle her geçen gün yok olduğunu, bu ilgisizliğin devam etmesi durumunda gelecek nesillere bırakacak bir gölün olmayacağını bildirdi.

Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Arıcı ise iddialarla ilgili olarak, "Dolgu döküldüğünü hiç görmedim. Bir yıl önce sahil kenarında kollektör hattının yapımı sırasında dolgu malzemesi döküldü. Burada sahil yolu yapılacaktı. Bunun dışında göl kenarında herhangi bir dolgu malzemesi yok. Bilgimiz dışında bir dökülme olduysa gerekeni yaparız" dedi. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]