Sapanca Gölü'nde can pazarı

Sapanca Gölü’ne serinlemek için giren 3 arkadaştan 2’si kurtulurken, 1’i kayboldu. Gölden yüzerek kıyıya çıkan genç, kaybolan arkadaşı için gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgilere göre, İbrahim Ethem G. (17), Görkem Y. (17) ve Mert T. (17) isimli 3 arkadaş girdikleri Sapanca Gölü’nde boğulma tehlikesi geçirdi. Görkem Y. isimli genç yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Gölde boğulma tehlikesi geçirmekte olan arkadaşlarını kurtarabilmek için kıyıda piknik yapmakta olan vatandaşlara haber verdi. Ardından kıyıda bulunan yunus bisikletiyle harekete geçen Emir Ş. isimli vatandaş gölde hareketsiz şekilde bulunan Mert T. isimli genci alarak kıyıya çıkardı. Olay yerine gelen 112 ekiplerince Mert isimli genç Toyatasa İlkyardım Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın haber verilmesinin ardından, göle gelen Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri ile dalgıç ekipleri tarafından Görkem Y.’nin tarifi üzerine gölde geniş çaplı arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Gölden yüzerek kıyıya çıkan, Görkem Y. ise, göle beraber girdiği ve gölde kaybolan arkadaşı İbrahim Ethem G. için gözyaşı döktü.

Kıyıda çaresizce ekiplerin çalışmalarını izleyen Görkem Y., “Gölde beraber yüzdüğüm arkadaşlarımın imdat çığlıklarını duydum. Arkadaşlarıma yardım getirebilmek için kıyıda piknik yapmakta olan vatandaşlardan yardım istedim. Bir arkadaşımızı aldık, diğeri ise akıntıya kapılarak suda gözlerden kayboldu” dedi.
Sakarya'da, arkadaşlarıyla serinlemek için girdiği Sapanca Gölü'nde kaybolan 17 yaşındaki gencin cansız bedeni bulundu.

Arifiye Gölbaşı mevkiinde dün iki arkadaşıyla birlikte girdiği Sapanca Gölü'nde kaybolan İbrahim Ethem G.'nin bulunması için AFAD ekipleri, sabah saatlerinden itibaren arama çalışmalarına yeniden başladı. Arama kurtarma ekibinde görevli dalgıçlar, İbrahim Ethem G.'nin cansız bedenini buldu. Botla kıyıya getirilen  17 yaşındaki gencin cansız bedeni, hastane morguna kaldırıldı.

Sapanca Gölü'ne dün giren 3 genç boğulma tehlikesi geçirmişti. Gençlerden İbrahim Ethem G. kaybolmuştu. Bir genç yüzerek kıyıya çıkmayı başarmış, Mert T. isimli genç boğulmak üzereyken yardıma gelen kişi tarafından kurtarılmıştı.

Reklam: Sapanca satılık yazlık ilanlarını buradan inceleyebilirsiniz...


9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]